Поділитись:

Обирайте чорну каву: назвали п'ять причин, чому краще пити саме цей напій

Понеділок, 26 лютого 2024, 04:33
Обирайте чорну каву: назвали п'ять причин, чому краще пити саме цей напій

Пити чашку теплої чорної кави  – це прекрасна звичка, яка чудово пасує до ранкової атмосфери. Цей напій має приємну суміш смаків, а аромат пробуджує після сну.

Про це пише Уніан.

Видання Slurrp назвало п`ять причин, чому краще пити вранці чорні каву. По-перше, вона здатна полегшити тривогу й допомогти розслабитись. Ба більше, чашка кава допоможе почуватися щасливішими та оптимістичнішими. Згідно з дослідженням Національної медичної бібліотеки США, підвищення нейромедіаторів, таких як серотонін і дофамін, може бути результатом стимуляції неврологічної системи цим напоєм.

Національна бібліотека медицини стверджує, що чорна кава без цукру підтримує роботу мозку та покращує пам'ять. Оскільки вона підтримує нерви, регулярне вживання цього напою знижує захворюваність на деменцію або хворобу Альцгеймера. 

Чорна кава також сприяє швидкому спалюванню зайвих калорій, оскільки дає організму додаткову енергію для фізичних вправ. За даними Національної медичної бібліотеки США, окрім правильного харчування, вживання невеликої кількості чорної кави сприяє спалюванню жиру. Зокрема, покращує здатність організму метаболізувати жир і використовувати його як паливо.

Численні дослідження показали, що вживання чорної кави знижує захворюваність на цироз печінки та перешкоджає поглинанню кров’ю певних небезпечних ферментів. При цьому кофеїн у цьому напої захищає печінку від небезпеки раку.

Чорна кава може й покращити здоров’я серцево-судинної системи, якщо вживати її в помірних кількостях. Згідно з дослідженнями, цей напій містить антиоксиданти, які захищають серце і знижують ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів