Поділитись:

Ні грошей, ні авто: лучанин «подарував» шахраям 130 тисяч гривень

Середа, 26 липня 2023, 11:38
Ні грошей, ні авто: лучанин «подарував» шахраям 130 тисяч гривень

Молодий лучанин, який хотів придбати через інтернет автомобіль, переказав шахраям 130 тисяч гривень і залишився ні з чим.

Про це у середу, 26 липня,  повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

26-річний лучанин мав намір придбати автомобіль, тож знайшов відповідне оголошення на одній з популярних платформ і почав спілкування з особами, які мали доставити транспортний засіб з-за кордону.

Повна вартість від власника становила 3 тисячі доларів. Однак чоловіка попередили, що будуть й інші витрати: оплата незакритих штрафів, перевезення авто, водій тощо.

Таким чином, громадянин здійснював перерахування грошей кількома платежами. Остаточна сума збитку, про яку він заявив до поліції, становить 130 тисяч гривень.

«Я вже розумів, що це все, що мене одурили, коли скидав останні гроші, але ж перед тим вже надіслав 90 тисяч», – так пояснює свій необдуманий вчинок лучанин.

Чоловік розповів, що його шахраї «тримали на гачку». Відео, як виглядає автомобіль, надсилали, однак без будь-якого звуку та голосу. Вже це мало б насторожити покупця. Далі шахраї надіслали нібито паспорт власника, але й цей документ в результаті виявився фіктивним. Згодом, вже коли потерпілий переслав значну суму коштів, шахраї вдались до зухвалого шантажу, підвищували голос, переконували, що хлопець залишиться взагалі без автівки, якщо не виконає всіх умов.

Надсилаючи останні гроші, чоловік частково зрозумів, що його ошукали, але на той момент втратив значну суму кошів і вже перебував ніби під гіпнозом шахраїв, тож скинув останні 15 тисяч гривень.

Нині, розповідаючи про втрату своїх коштів, чоловік переконує: більше ніколи не надсилатиме гроші за будь-які товари чи послуги наперед.

Правоохоронці застерігають: якщо продавці починають спекулювати, шантажувати, вимагати додаткові оплати, це з великою ймовірністю – шахраї. В такому випадку варто негайно звернутися до поліції, надати всі дані, записи розмов з шахраями: це полегшить встановлення осіб зловмисників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів