Поділитись:

У Луцьку в центрі екстреної допомоги облаштували фотозону з каретою «швидкої» (фото)

Четвер, 27 липня 2023, 14:04
У Луцьку в центрі екстреної допомоги облаштували фотозону з каретою «швидкої» (фото)

На території Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в честь Дня медичного працівника встановили стенд «Я люблю ЕМД», а позаду розмістили автівку «швидкої».

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповів очільник центру Володимир Шмаль.

За словами медика, на честь свята для працівників вирішили облаштувати стенд, який символом вдячності. Адже за час великої війни ряди лікарів екстреної допомоги не зменшилися, люди не злякалися і продовжують виконувати свою роботу. 

«Наша служба пройшла декілька випробувань. Перше – ковід, тоді наші ряди покинули чотири медпрацівники, щоправда, вони уже були у поважному віці. Друге – повномасштабне вторгнення. За цей час жоден працівник не звільнився, не втік за кордон, усі лишились на місцях. Ми їм завдячуємо тим, що наші ряди не зменшились, а навпаки згуртувалися», – каже пан Володимир.

Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастрофВолинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
 

Карета «швидкої», що поруч з основним стендом – діюча. Там її поставили лише на свято, і вже завтра нею знову користуватимуться за призначенням. За інформацією керівника центру, одну з автівок щомісяця відправляють на планове технічне обслуговування, а саме ця машина нещодавно з такого повернулася, і її вирішили поставити поруч з фотозоною.

Нагадаємо: за час повномасштабного вторгнення центр екстреної медицини передав військовим 16 автомобілів, а працівники жертвували частину своєї зарплатні й таким чином їм вдалось перерахувати близько двох мільйонів на армію. 

Редакція сайту «Конкурент» вітає усіх лікарів, медсестер і медбратів, парамедиків, усіх працівників сфери охорони здоров’я в тилу й на фронті за відданість справі та цілодобову працю.

Довідково:
В Україні професійне свято всіх працівників сфери охорони здоров'я – День медичного працівника (або ж День медика) – раніше відзначалося у третю неділю червня, але цього року дата свята змінилася. Згідно з указом Президента України від 13 червня 2023 року, День медичного працівника в Україні тепер відзначатимуть щороку 27 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
12:59
15 квітня 2024
13 квітня 2024
09 квітня 2024
25 березня 2024
20 березня 2024
06 березня 2024
13:06
20 лютого 2024
18 січня 2024