Поділитись:

Що буде, якщо з'їсти немиті фрукти чи овочі

Субота, 29 липня 2023, 01:27
Що буде, якщо з'їсти немиті фрукти чи овочі

Напевно, кожен із нас хоча б раз у житті піддавався спокусі зірвати стигле яблуко з дерева і одразу з'їсти його. Але чи можна так робити? Що буде, якщо їсти немиті фрукти і овочі?

Часто навіть продавці на ринку пропонують спробувати полуницю, черешню чи інші ягоди перед купывлею щоб бути впевненими в їхньому смаку. Багато хто думає, що немає нічого страшного в тому, щоб з'їсти одну немиту ягідку чи насолодитися фруктами зі свого власного саду, – пише ТСН. Проте чи дійсно це так?

За словами лікарів, навіть одна маленька ягідка може стати причиною серйозних проблем. Разом із немитим фруктом, овочем або ягодою ви ризикуєте проковтнути і шкідливі бактерії, які живуть в ґрунті, а ще вживаєте пестициди, які використовують під час вирощування урожаю.

Навіть ваші домашні грядки не ахищені від небезпеки. Якщо ви не використовуєте хімію для підживлення городини, там олнаково можуть ходити птахи, кішки, собаки, які є переносниками небезпечних інфекцій. Вони можуть залишати на плодах мікроби. Тому, якщо ви не помили овоч перед тим, як його їсти, можете бути впевненими, що бактерії вже потрапили в ваш організм.

Що ж буде, якщо їсти немиті фрукти, овочі чи ягоди?

Насамперед, можна зіткнутися з блюванням, нудотою, болем в животі, діареєю, кишковою паличкою. У важких випадках також можливі й більш серйозні проблеми: ниркова недостатність. Тому краще не ризикувати і завжди мити фрукти та овочі перед вживанням. Особливо важливо робити це дітям, вагітним жінкам та людям зі слабким імунітетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів