Поділитись:

У селищі на Волині перейменували вулицю на честь загиблого Героя

П'ятниця, 28 липня 2023, 18:49
У селищі на Волині перейменували вулицю на честь загиблого Героя

На честь загиблого волинського військовослужбовця Сергія Якимука, який загинув торік в російсько-українській війні, перейменували вулицю Польову в селищі Головне Ковельського району.

Як розповіла Суспільному телефоном секретар Головненської селищної ради Валентина Боярчук, на вулиці, яку перейменували, проживав сам військовий ще з дитинства, потім із дружиною Оленою виховували доньку Ольгу й сина Олександра. Зараз на цій вулиці мешкає його сім'я, онук Михайло і батьки – Іван та Онисія.

Задля перейменування у раді провели громадські слухання, після чого відповідне рішення затвердили на сесії 27 липня. Пропозицію винесла родина, яка й звернулася в селищну раду.

«Там вуличка невеличка, живе дев'ять виборців. Щоб зібрати голоси на підтримку з перейменування тієї вулиці було достатньо представників з будинку, де жив військовий. Сусіди задоволені рішенням. Можна сказати, що там на вулиці родинний куток», – каже посадовиця.

Що відомо про Сергія Якимука

Солдату Сергію Якимуку було 49 років. До повномасштабної війни чоловік працював на заробітках у Польщі, а вже 28 лютого 2022-го вирішив йти до війська. У травні того ж року волинянина мобілізували до лав Збройних Сил України, де він виконував бойові завдання в складі 115-тої окремої механізованої бригади.

Сергій Якимук Сергій брав участь в обороні Лисичанська, а пізніше села Піски Донецької області. Загинув військовослужбовець 4 вересня 2022 року, рятуючи поранених побратимів.

Загалом у Головненській територіальній громаді перейменували 36 вулиць, – додала секретар Валентина Боярчук. Вулиця Сергія Якимука – перша у селищі й громаді, названа на честь полеглого воїна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів