Поділитись:

Бойфренд Барбі: як на світ з'явився Кен і чому його так назвали

Понеділок, 31 липня 2023, 01:31
Бойфренд Барбі: як на світ з'явився Кен і чому його так назвали

Після виходу на великі екрани сенсаційного фільму «Барбі» людям кортить дізнатися більше про світ легендарної ляльки.

Як відомо, білявка Барбі «з'явилася на світ» 1959 році, а вже за 2 роки вона «зустріла» свого супутника – Кена, – пише 24 канал.

Як виявилося, бойфренд Барбі – Кен – має не менш цікаву історію створення. Насправді знамениту пластикову ляльку було названо на честь реальної людини.

Повне ім'я Кена – Кеннет Шон Карсон, і він був названий на честь сина жінки, яка створила Барбі, – Рут Гендлер. Авторка також стала співзасновницею Mattel разом зі своїм чоловіком Елліотом. Вперше лялька з'явилася на прилавках магазинів у березні 1961 року, зробивши Кена за знаком зодіаку Рибами.

Його представили через 2 роки після того, як Mattel вперше випустила ляльку Барбі. Створювати Кена почали після скаргу на те, що Барбі була незаміжньою жінкою. Перша лялька Кен була одягнена в червоний купальний костюм і сандалі, а на плечах був рушник.

Але син Рут стверджував, що він не схожий на ляльку пляжного нероби, названу на його честь. Висота фігурки була 30 см, що на 1,3 см вище за його дівчину. Вже пізніше Кену розширили гардероб: на ньому можна було побачити розкішні смокінги, спортивні костюми, шорти та туфлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів