Поділитись:

РФ примусово мобілізувала на окупованих територіях близько 60 000 чоловіків, – ГУР

Понеділок, 31 липня 2023, 13:43
РФ примусово мобілізувала на окупованих територіях близько 60 000 чоловіків, – ГУР

З початку 2022 року росія на окупованих територіях України примусово мобілізувала до своєї армії від 55 до 60 тисяч чоловіків.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк у коментарі для програми «Донбас Реалії» на Радіо Свобода, інформує у телеграмі пресслужба ГУР МОУ.

«Це насильницька мобілізація: окупанти ловили людей на вулиці, вони приходили на ті нечисельні підприємства, які ще працювали, і примусово забирали людей – просто переодягали та відправляли на фронт. Обіцяли, мовляв, будете на другій, на третій лінії, а насправді люди потрапляли на передову», – сказав представник воєнної розвідки України.

За словами Черняка, РФ також заганяє до окупаційного війська студентів з окупованих українських територій.

«Людина зранку пішла на заняття і через два дні вона вже воює. Власне кажучи, росія не вважає мешканців Донеччини та Луганщини за людей, тому окупантам абсолютно все одно, закони не діють. Єдина реальна можливість [вижити] – одразу, за першої ж можливості здатися в полон», – зазначив Андрій Черняк.

Нагадаємо: нещодавно очільник фонду «Повернись живим» Тарас Чмут заявив, що «в цій війні всі будуть служити – так чи інакше, рано чи пізно».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів