Поділитись:

Три іноземні судна прийшли в український порт попри «морську блокаду» РФ

Вівторок, 01 серпня 2023, 10:12
Три іноземні судна прийшли в український порт попри «морську блокаду» РФ

Три цивільні кораблі подолали російську блокаду у Чорному морі та стали на якір в одному з українських зернових портів.

Про це пише УНН з посиланням на Forbes.

«Трійка цивільних вантажних суден – по одному з Ізраїлю та Греції плюс одне з турецько-грузинською реєстрацією – у неділю подолали російську блокаду у Чорному морі та кинули якір в одному із зернових портів України у дельті Дунаю», – ідеться у повідомленні.

Три іноземні судна прийшли в український порт попри «морську блокаду» РФ Три іноземні судна прийшли в український порт попри «морську блокаду» РФ 

Це сталося після того, як Москва вийшла із «зернової угоди», а потім погрожувала, що вважатиме кораблі, що йдуть до українських портів у Чорному морі, «перевізниками військових вантажів»

«Повідомлення про три цивільні кораблі, які безперешкодно пливуть в Україну, можуть свідчити про те, що Росія або не бажає, або не може проводити такі обшуки нині», - зазначив Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначив OSINT-дослідник Маркус Йонссон, група літаків НАТО уважно стежила за кораблями, коли вони прямували до українського порту.

Три іноземні судна прийшли в український порт попри «морську блокаду» РФ 

«Передбачається, що судна вантажитимуть зерно», – повідомляє видання.

Повідомляється, що три вантажні кораблі «не намагалися приховати свої наміри».

«Усі вони включили свої радіотранспондери, зробивши своє місцезнаходження та курс видимими для всіх, хто має доступ до Інтернету та вебсайтів відстеження кораблів», – зазначає видання.

«Ні "Сергей Котов", ні якесь інше російське судно не втручалися», – ідеться у повідомленні.

Успіх у неділю «може сигналізувати міжнародним відправникам вантажу про те, що відновлення операцій з українських портів досить безпечне», пише видання.

«Схоже, що російські сили не хочуть або не можуть примусово зупиняти і обшукувати нейтральні судна, які прямують в Україну через Чорне море, попри те, що нібито висувають для цього умови», – зазначає ISW.

Нагадаємо: Хорватія пропонує свою залізничну мережу та порти в Адріатичному морі для транспортування українського зерна альтернативними маршрутами у зв’язку з блокуванням Росією Чорноморської зернової ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
06 квітня 2024
28 березня 2024
25 лютого 2024
24 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
15 лютого 2024
13 лютого 2024
11 лютого 2024