Поділитись:

У Білорусі виявили ще одну базу «вагнерівців»

Вівторок, 01 серпня 2023, 13:36
У Білорусі виявили ще одну базу «вагнерівців»

З середини липня ПВК «Вагнер» почала використання старі військові склади на території колишнього військового містечка № 28 «Поплави» під Осиповичами у Білорусі.

Про це у вівторок, 1 серпня, повідомила у телеграмі моніторингова група «Беларускі Гаюн».

«Активність на території колишнього військового містечка біля села Поплави була помічена після початку прибуття великих організованих колон ПВК «Вагнер» до наметового табору в селі Цель», – йдеться у дописі.

Відомо, що на цій території є 15 будівель, з яких 10 – військові склади площею до 1070 кв.м. Також там є старе сховище техніки та кілька караульних приміщень.

За даними моніторингової групи, склади почали використовувати приблизно 18 липня, що підтверджують і супутникові знімки.

«Порівнюючи знімки від 17 та 24 липня, видно, що з різницею у 7 днів на території колишнього військового містечка з'явилося щонайменше 6 зон із видимими змінами. Можна розглянути, що на 24 липня вже були роз'їжджені деякі під'їзди до ангарів», – пише «Гаюн»..

Аналітики зазначають, що 24 липня чергова колона ПВК «Вагнер»їхала незвичним маршрутом. Вона могла їхати як до полігону в Осиповичах, так і до військових складів біля села Поплави.

«В обох випадках поворот з траси на село Верейці дозволяє прибути значно менш примітною дорогою, інакше треба було б їхати через Осиповичі, де вище щільність трафіку і більше людей могли їх побачити», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що відстань від табору в селі Цель до військових складів біля села Поплави становить 27 кілометрів, або 30 хвилин на машині.

У Білорусі виявили ще одну базу «вагнерівців»
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів