Поділитись:

У компанії екснардепа Новинського забрали родовище з видобутку міді на Волині

Вівторок, 01 серпня 2023, 14:30
У компанії екснардепа Новинського забрали родовище з видобутку міді на Волині

Державна служба геології та надр України зупинила на п'ять років дію спецдозволу на користування надрами, виданого компанії «Інтер Актив», яка пов'язана з підсанкційним олігархом Вадимом Новинським.

Про це йдеться в наказі №385 від 28 липня, інформує «Ліга. Бізнес».

Рішення ухвалили у зв'язку запровадженням проти Новинського персональних санкцій.

У 2022 році «Інтер Актив» придбав ліцензію на геологічне вивчення та розробку родовища мідної руди «Заліси-Шменьки», розташованого на території Ковельського району Волинської області (близько 10 км від кордону з Білоруссю), за 18 млн грн.

На момент купівлі спецдозволу компанією володіли інші люди, але одразу після аукціону її переписали на бізнесмена Ігоря Воронова, а ще через кілька місяців у компанію увійшов Новинський.

У грудні РНБО ввела санкції проти Новинського через причетність до релігійної організації, афілійованої з центрами впливу в Російській Федерації, а потім він став фігурантом кримінального провадження щодо пособництва державі-агресору.

У травні-червні 2023 року держава заарештувала частку Новинського в «Інтер Активі» разом із десятками інших компаній, пов'язаних з бізнесменом.

Згідно з рішенням РНБО 2021 року, мідні руди належать до стратегічних корисних копалин України.

«Інтер Актив» у коментарі Центру протидії корупції у квітні стверджував, що витратив понад 22 млн грн на виконання плану робіт з освоєння родовища. На той час компанія займалась вивченням запасів, тобто досліджувала, чи є на ділянці запаси міді, які можуть мати промислове значення та надалі видобуватись.

Загальна вартість інвестиції у вивчення потенційної можливості видобутку міді з родовища компанією оцінювалася у більше ніж 200 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів