Поділитись:

Селище Ратне хоче стати містом: що для цього треба

Середа, 02 серпня 2023, 23:42
Селище Ратне хоче стати містом: що для цього треба

Селище Ратне, що на Волині, хоче стати містом.

Про це повідомив селищний голова Віталій Бірук.

В Україні ліквідовується статус селищ міського типу і будуть лише міста, селища та села. Відповідно до документа, місто має мати не менш як 10 тисяч населення. Тож у селищі взялися наповнювати реєстр.

«Ми живемо у чудовому містечку з давньою і славною багатовіковою історією. У 1440 році Ратне отримало Магдебурзьке право, яке надавало місту право на міське самоврядування. Здавна жителі округи називали ратнівчан міщанами. Проте статус міста не був закріплений і збережений. Тож не одне покоління наших земляків обговорювало необхідність відновлення цього статусу. І сьогодні така можливість може реалізуватися. Верховна Рада 28 липня нинішнього року ухвалила закон №8263, який оновлює класифікацію населених пунктів в Україні та встановлює порядок їхнього утворення та ліквідації, перейменування і зміни статусу», – написав селищний голова.

Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради з березня 2021 року розпочав роботу по наповненню Реєстру територіальної громади.

Ратнівчан закликають принести свої будинкові книги для наповнення реєстру.

«Станом на 1 серпня 2023 року кількість жителів селища Ратне, відомості про яких актуалізовані в Реєстрі тергромади становить 8569 осіб. Отже, для набуття статусу місто, нам необхідно внести в Реєстр 1431 особу. Прошу усіх жителів селища Ратне, які протягом останніх двох років ще не звертались у ЦНАП, принести свої будинкові книги задля наповнення Реєстру територіальної громади. Від небайдужості кожного ратнівчанина, від нашої не пасивної позиції залежить сьогодні бути Ратному містом чи залишатись селищем», – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів