Поділитись:

Жнива на Волині затягнулися через погоду (відео)

П'ятниця, 04 серпня 2023, 16:12
Жнива на Волині затягнулися через погоду (відео)

Через нпогану погоду жнивна кампанія на Волині затягується. Станом на 4 серпня аграріям вдалося повністю зібрати лише озимий ячмінь — обмолотили 60 тисяч тонн цієї культури. Дозбирують ріпак.

Про це Суспільному розповів керівник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

З його слів, станом на 4 серпня обмолотили 25 тисяч гектарів озимої пшениці, намолотили 170 тисяч тонн. Середня урожайність склала майже 60 центнерів з гектара.

Також обмолотили 40 тисяч гектарів озимого ріпаку при намолоті 120 тисяч тонн. Середня урожайність – 30 центнерів з гектара. Приходить до завершення збір гороху, якого зібрано майже дві тисячі гектарів і намолочено сім тисяч тонн, – каже Юрій Юрченко.

Жнива на Волині затягнулися через погоду (відео) 

На площі 40 гектарів уже встиг зібрати озимий ячмінь фермер Володимир Пець із села Гаруша Ковельського району. Нині молотить озимий ріпак. Чоловік каже: дощі не дають змоги зібрати пшеницю, дуже велика вологість зерна.

До повномасштабного вторгнення чоловік з сім'єю жив у місті. Нині переїхав у село та почав господарювати. Допомагає йому молотити ріпак 8-річний син Михайло.

Загалом в області на жнивах працює понад три тисячі зернозбиральних комбайнів, – каже Юрій Юрченко. З його слів, волинські аграрії уже готують поля для посіву урожаю 2024 року, наступного тижня сіятимуть ріпак.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів