Поділитись:

На місці чагарника: в селі на Волині вирощують гектари фундука (відео)

Середа, 16 серпня 2023, 09:38
На місці чагарника: в селі на Волині вирощують гектари фундука (відео)

На колишньому чагарнику у селі Крухиничі Володимирського району два роки тому місцевий фермер Валентин Краєвський висадив гектари саджанців фундука.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Як розповів староста Крухиничівського старостинського округу Богдан Бернадський, ця ділянка була горбиста, як берег, і в занедбаному стані. Тож фермеру Валентину Краєвському довелося вирівнювати все і розчищати рови.

Зі слів старости села, нині перспектива за новітніми видами агровиробництва. Це місце в селі вже набуло популярності, й місцеві фермери готові переймати досвід вирощування горіхів у промислових масштабах. 

На полі вирощують різні сорти фундука: «Каталонський», «Барселонський», «Рубін» та інші. На полі, що введене в експлуатацію другий рік, вже є поодинокі фундуки. Масового урожаю очікують на п’ятий-шостий-сьомий рік, коли окріпне коренева система.

На думку експертів, аграрії можуть зіштовхнутися з проблемою перевиробництва плодових і ягідних культур в найближчі роки. Але для фермерів, які мають намір вирощувати фундук, внутрішній і зовнішній ринки будуть відкриті на кілька десятиліть вперед. Кліматичні умови та якість волинських земель дозволяють вирощувати сади фундука практично на всій території краю.

«Сам фундук іде на виробництво і шоколадної плитки, і ефірних олій, масел. За кордоном багато виробників потребують фундука, тож є попит на це», – розповів староста Крухиничівського старостинського округу. 

Тому не виключено, що згодом у всесвітньо відомих цукерках будуть горіхи з волинських Крухиничів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів