Поділитись:

У Луцькому районі тримісячна дитина отруїлася водою з колодязя

Четвер, 24 серпня 2023, 19:00
У Луцькому районі тримісячна дитина отруїлася водою з колодязя

На Волині у Горохівській громаді тримісячне немовля отруїлося водою з криниці.

Дитину забрали в обласне медоб’єднання захисту материнства і дитинства (дитячу лікарню), — повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

До медзакладу дитина потрапила у стані середньої важкості: медики зафіксували гостре нітратне отруєння. За інформацією центру контролю, наразі стан дитини покращився і спостерігається позитивна динаміка.

Як повідомили епідеміологи, батьки новонародженої дитини використовували криничну воду для приготування їжі та пиття: воду з криниці давали впродовж двох тижнів. У зв'язку з цим фахівці дослідили проби води.

У зразках води з криниці виявили перевищення вмісту нітратів у понад чотири рази. Батькам дитини рекомендували використовувати безпечну питну бутильовану воду. Також фахівці Центру контролю рекомендували голові Горохівської громади провести дезінфекцію колодязів у селах.

Довідково: На безпечність води, котру використовують для пиття, приготування страв і сумішей для дітей, впливає, зокрема, вміст нітратів. При їх перевищенні виникає водно-нітратна метгемоглобінемія. Причиною цього захворювання є токсична дія нітратів. Симптомами хвороби також є блювання, пронос, збільшення слиноутворення. Гостре нітратне отруєння у немовлят у 7-8 % випадків зумовлює смерть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів