Поділитись:

Угорщина погрожує розширити заборону на імпорт агропродукції з України

Понеділок, 28 серпня 2023, 12:26
Міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь
Міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь

Уряд Угорщини підтвердив готовність закрити кордон для агропродукції з України з 16 вересня, якщо ЄС не погодить заборону на внутрішній продаж українського зерна.

Про це заявив угорський міністр сільського господарства Іштван Надь, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на видання Agrarszektor.

За його словами, якщо ЄС не продовжить заборону на імпорт деяких українських зернових, яка закінчується 15 вересня, Угорщина не тільки закриє кордони для української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику, а й розширить перелік до 24 продуктів.

Угорський міністр аргументує це захистом внутрішнього ринку.

Надь бідкається, що останніми роками угорське сільське господарство переживає «одне потрясіння за іншим»

За його словами, для угорських фермерів створюють труднощі «епідемія коронавірусу, посуха, війна, що вирує по сусідству, та її наслідки, енергетична криза, а також те, що дешева українська сільгосппродукція безмитно заполонила європейський ринок».

«Навіть попри те, що врожай кращий – очікується, що цього року врожай кукурудзи досягне майже рекордного рівня – дешева конкуренція ускладнює продаж», – додав Надь.

У травні ЄС дозволив Болгарії, Польщі, Румунії, Словаччині та Угорщині заборонити внутрішній продаж української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику, дозволивши при цьому транзит таких вантажів для експорту в інші країни. Ця заборона закінчується 15 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
28 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
26 лютого 2024
25 лютого 2024
24 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024