Поділитись:

Хто такий Лебігович: як блогер став мемом і «кандидатом у президенти України»

Понеділок, 28 серпня 2023, 22:30
Хто такий Лебігович: як блогер став мемом і «кандидатом у президенти України»

Ви, мабуть, вже зустрічали в соцмережах заклики «Голосуй за Лебіговича». Новий кандидат у президенти від партій «Лебігонів» та «Слуг калорій» – мем, який за лічені дні набрав таких масштабів, що вже навіть іноземці запитують, хто такий Лебігович, а депутати Верховної Ради просять його прийти нарешті на роботу.

Журналісти сайту новин Луцька «Конкурент» дослідили, коли ж мем вийшов з-під контролю.

Мем про Лебіговича утворився від прізвища відомого українського блогера та волонтера Михайла Лебіги та прізвища колишнього президента України Віктора Януковича. Михайло відомий за ніком Leb1ga і став популярним завдяки стрімам в Twitch які проводить вже кілька років поспіль. Наразі його аудиторія у Twitch налічує 191,7 тисячі підписників.

@misha.lebiga

Зупиніть Лебіговича будь ласка!!!

♬ оригінальний звук - misha.lebiga

Здебільшого Михайло дивиться і коментує смішні відео, зокрема огляди українських телешоу, уривки яких часто трапляються у TikTok. До речі, на цій платформі misha.lebiga має понад 737 тисяч фоловерів.

Часто блогер використовує свої трансляції для волонтерства. Так, місяць тому його стрім встановив український рекорд за кількістю переглядів. Максимальний онлайн досяг позначки 34 800 глядачів. Наразі це найбільший показник серед усіх україномовних стримерів Twitch.

Тоді Лебіга зібрав 2,65 мільйона гривень на допомогу Збройним Силам України. Ця сума була потрібна для придбання розвідувального безпілотника «Сич» для Головного управління розвідки. Гроші зібрали всього за годину. Лебіга вирішив продовжити збір і за 7 годин зібрав рекордні 8,35 мільйона гривень. Цього вистачило на три безпілотники та автівку для цього ж підрозділу ГУР МО.

@misha.lebiga

Зупиніть Лебіговича будь ласка!!!

♬ оригінальний звук - misha.lebiga

Блогер часто передає допомогу захисникам особисто, здійснюючи поїздки у зону бойових дій. Свого часу відправив до Херсону цілий гуманітарний конвой, який налічував 18 бусів. Вони були завантажені водою, харчами та речами першої потреби.

Під час одного зі своїх стрімів Лебіга дивився й коментував передвиборчі дебати колишніх президентів України Ющенка і Януковича. Блогер жартував проте, як люди в сюжетах смішно мавпували прізвище Януковича. Тоді глядачі почали жартома закликати Лебігу піти в президенти, а пізніше писали про це під кожним його новим відео і дописом у соцмережах. Невдовзі користувачі TikTok почали створювати меми про те, що Лебігович може стати наступним президентом.

На цю тему почали створювати меми, де Лебігу називають кандидатом в президенти Лебіговичем (прізвище, яке є поєднанням слів Лебіга та Янукович), зазначають, що він є висуванцем чи то від «Партії Лебігонів», чи то від партії «Слуги калорій».

Хто такий Лебігович: як блогер став мемом і «кандидатом у президенти України» 

В якийсь момент мем вийшов з під контролю і історію про Лебіговича підхопили всі, в тому числі депутати. В TikTok почали викладати відео на підтримку Лебіговича, робити мерч та інші смішинки. Напевно під будь-яким відео сьогодні у TikTok можна знайти слова «за Лебіговича», цю історію всі розносять як тільки можуть.

У мережі з’явився «офіційний» сайт кандидата у президенти Михайла Лебіговича.

Хто такий Лебігович: як блогер став мемом і «кандидатом у президенти України» 

Програма складається з 10 пунктів, серед яких:

  • Економічний розвиток;
  • Соціальна справедливість;
  • Розвиток виробництва скляних банок та підтримка сталій упаковці;
  • Профілактика хвороб спини та шиї через фізичну активність.

В команді «кандидата Лебіговича» є героїв інших мемів та соцмереж. Наприклад, «пише тексти» йому ексрегіонал Михайло Добкін, а керівницею ІТ-департаменту є українська порноакторка Джозефіна Джексон. До речі з нею Михайло Лебіга проводив спільний стрім.

Сам же Лебіга просить перестати це розносити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів