Поділитись:

В Україні можуть обмежити продаж алкоголю

Вівторок, 28 лютого 2017, 08:14
В Україні можуть обмежити продаж  алкоголю

В Україні можуть ввести заборону на нічний продаж алкоголю та посилити відповідальність за її порушення.

Нардепи обґрунтовують це позитивним досвідом у декількох українських містах, де така заборона встановлена місцевою владою, – пише Закон і Бізнес.

Як відомо, що в Луцьку продаж алкоголю в нічний час заборонили з 1 червня 2014 року.

Відповідний законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони торгівлі алкоголем в нічний час) № 6137 зареєстровано у Верховній Раді,

Документом пропонується встановити обмеження щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів в нічний час із 22 години вечора до 8 години ранку (крім закладів ресторанного господарства).

Окрім того, за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами пропонується карати штрафом від трьохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А ті самі дії, вчинені повторно протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення — штрафом від шестисот до тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та забороною торгувати алкогольними напоями протягом одного року.

"Позитивним є досвід ряду міст України де були прийняті на місцевому рівні рішення з обмеження продажу алкоголю в нічний час, де, за даними МВС України, зменшилась кількість злочинів і стало спокійніше спати", — говориться у пояснювальній записці до проекту.

Однак за відсутності чітко визначених та законодавчо підтверджених правил досвід цих міст не поширився на всеукраїнському рівні. Так, у деяких містах місцеві органи влади не змогли обмежити торгівлю алкоголем.

Надрукувати
мітки:
коментарів