Поділитись:

Волинські офіцери-спецпризначенці розміновують Харківщину (фото, відео)

Середа, 30 серпня 2023, 16:21
Волинські офіцери-спецпризначенці розміновують Харківщину (фото, відео)

У Харківській області двоє волинських офіцерів-спецпризначенців у складі зведеного загону займаються розмінуванням.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

«Те, що побачили правоохоронці за два тижні на Сході, вкотре доводить: наслідки російського вторгнення українці долатимуть ще довго»йдеться у дописі.

Нині близько 175 тисяч квадратних кілометрів українських територій забруднені мінами та нерозірваними боєприпасами. Це – сотні тисяч протипіхотних та протитанкових мін, авіабомб, мінометних мін, артснарядів снарядів та боєприпасів, які не розірвалися і залишилися у полях і лісах.

Нині на Харківщині розміновують території і двоє спецпризначенців з роти поліції особливого призначення (РПОП) ГУНП у Волинській області – лейтенанти поліції Олександр Козуля та Роман Риль. Правоохоронці пройшли відповідне навчання і приєднались до групи вибухотехнічної служби РПОП.

«В Ізюмському районі є села, які повністю знищені. Тут точились жорстокі бої і все заміновано. Але подекуди люди повертаються. Однак навіть на город, в поле вийти не можуть, щоб щось обробити – все заміновано», – розповів лейтенант Козуля.

Нині поліцейські-вибухотехніки займаються пошуком та знешкодженням ПФМ-1 (протипіхотні фугасні міни) та ТМ-62М (протитанкові міни).

«Робота небезпечна і складна, але потрібна. Бо найбільше поліцейські відчувають результат, коли їм дякують прості люди, які вертаються на рідні землі і можуть починати їх обробляти», – зазначили у секторі комунікації волинської поліції.

Волинські офіцери-спецпризначенці розміновують Харківщину (фото, відео)Волинські офіцери-спецпризначенці розміновують Харківщину (фото, відео)Волинські офіцери-спецпризначенці розміновують Харківщину (фото, відео)Волинські офіцери-спецпризначенці розміновують Харківщину (фото, відео)Волинські офіцери-спецпризначенці розміновують Харківщину (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів