Поділитись:

У Луцькій громаді змінилася вартість вивозу сміття

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 31 серпня 2023, 10:10
У Луцькій громаді змінилася вартість вивозу сміття

У Луцьку підняли вартість вивезення сміття, а от в інших населених пунктах громади послуга здешевшала.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцькради.

«Причиною зміни тарифів є зміна норм надання послуг із вивезення побутових відходів населених пунктів Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки, яка затверджена рішенням виконавчого комітету», – йдеться у пояснювальній записці.

Вартість вивезення і захоронення побутових відходів транспортом ЛСКП «Луцькспецкомунтранс» у Луцьку за один місяць на одну людину у багатоквартирних будинках здорожчала на 9 копійок – з 38,47 грн до 38,56 грн. Для будинків з присадибною ділянкою ціна не змінилась і лишилась на рівні 43,43 гривні.

Ціна на таку ж послугу в інших населених пунктах Луцької міської територіальної громади, крім міста Луцька, зменшилась на 11,75 грн для багатоквартирних та одноквартирних будинків і становить 26,72 грн на одну людину в місяць. Для будинків з присадибною ділянкою вартість зменшилась на 14,71 грн і тепер за одну людину в місяць доведеться платити не 43,43 грн, а 28,72 грн.

Крім того, директор ЛСКП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк розповів, що зараз вони готують проєкт, який дозволить жителям громади вивозити «нестандартне» сміття, наприклад, будівельні відходи, які мають різні розміри. Для цього у місті мають зробити спеціальний майданчик із технікою та системами утилізації таких відходів. Проте коли такий проєкт реалізують – невідомо. 

Нагадаємо: волиняни станом на перше липня 2023 року заборгували за комунальні послуги майже 458 мільйонів гривень, з яких 288 мільйонів – лише за теплопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів