Поділитись:

Двоє будівельників екскаватором пошкодили Велику китайську стіну

Середа, 06 вересня 2023, 00:51
Двоє будівельників екскаватором пошкодили Велику китайську стіну

Двоє людей у Китаї, 38-річний чоловік і 55-річна жінка, застосували екскаватор, щоб розрити прохід у Великій китайській стіні в центральній провінції Шаньсі. Вони хотіли скоротити собі шлях для проїзду.

Про випадок, який стався 24 серпня, повідомляють BBC та CNN із посиланням на Центральне телебачення Китаю. Про це пише Суспільне.

Влада округу Ююй 24 серпня отримала повідомлення, що в містечку Янцяньхе утворилася щілина в стіні. За словами поліції, це зробили будівельники. Вони хотіли скоротити шлях, розширивши наявну порожнину стіни, щоб їхній екскаватор зміг проїхати через неї. Порушників затримали, у справі триває досудове розслідування.

Поліція наголошує, що будівельники завдали "непоправної шкоди цілісності Великої стіни Мін і безпеці культурних реліквій". Територія, відома як 32-га Велика стіна, є однією з повністю збережених стін і сторожових веж династії Мін (1368–1644). Споруда занесена до списку культурних реліквій, що охороняються на рівні провінції.

Про Велику китайську стіну

Це одна з найвідоміших споруд у всьому світі. Її довжина становить 6259 км самого муру, 359,7 км траншей та 2 232,5 км природних захисних бар'єрів (гори, річки тощо). Згідно з даними 2012 року, Велика китайська стіна має загальну протяжність 21 196 км. Її створювали різні династії Китаю протягом майже 2000 років, перші споруди датуються VII ст. до н. е. Стіна не цілісна, вона містить сигнальні вежі, загородження, казарми, гарнізонні станції та фортеці вздовж стін, що утворюють систему оборони. Велика китайська стіна була визнана об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 1987 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів