Поділитись:

На Волині школярі замість квітів на День знань задонатили на ЗСУ

П'ятниця, 08 вересня 2023, 08:38
На Волині школярі замість квітів на День знань задонатили на ЗСУ

Учні опорного закладу загальної середньої освіти «Пнівненський ліцей» 1-го вересня підносили вчителям у дарунок лише винятково вирощені вдома квіти. Серед різноманіття красивих хризантем, айстр, циній, жоржин, чорнобривців, гладіолусів, троянд не було жодної купленої. 

Ліцеїсти вирішили, а вчителі їх підтримали, що найкраще витратити гроші на щось більш значиме. Вони організували цього дня благодійну патріотичну акцію «Донат замість квітів», у межах якої кожен присутній на урочистій шкільній лінійці здійснив пожертвування для українських військових, – пише газета «Полісся».

Заступниця директора з виховної роботи Надія Гупалик розповідає, що ідею розпочати новий навчальний рік з доброчинної ініціативи запропонували учні випускних класів.

«Працівники ліцею, учнівський колектив, а також батьки вихованців згуртувалися навколо такого доброго задуму і в День знань зробили благодійні внески, висловлюючи повагу та підтримку нашим захисникам. Разом ми зібрали 13 тисяч 700 гривень. Кошти передамо військовим, які виборюють для нас мирне небо. Це наша, можливо, і не велика, але щира підтримка оборонцям Батьківщини, одна з багатьох справ, які робимо заради перемоги», – додає співрозмовниця.

Подібно вчинили і в Фаринківській початковій школі-філії ОЗЗСО «Пнівненський ліцей». Там теж відступили від традиційного сценарію святкування Першовересня – відмовились від пишних урочистостей. Замість цього учні та педагогічні працівники школи проявили себе як доброчинці – зібрали на Збройні сили України загалом 4 тисячі 636 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів