Поділитись:

Ліна Костенко підписала книжку для дівчини, яка в Харкові вийшла з протестом на виступі Лободи

Середа, 20 вересня 2023, 19:17
Ліна Костенко підписала книжку для дівчини, яка в Харкові вийшла з протестом на виступі Лободи

Письменниця та поетеса Ліна Костенко підтримала харків’янку Дарину Вдовенко, яка влаштувала одиночний протест проти скандальної співачки Світлани Лободи.

16-річна дівчина отримала книгу з її підписом, – пише 24 канал.

Вдовенко подарували збірку «300 поезій» Ліни Костенко. Раніше за харків’янку також заступився письменник Руслан Горовий.

Книгу надало видавництво «Абабагаламага», а письменниця залишила на сторінках свій підпис. Поетеса побажала Дарині Вдовенко «щасливої долі і світлих обріїв буття», а її рідному «Харкову – відродження».

Ліна Костенко підписала книжку для дівчини, яка в Харкові вийшла з протестом на виступі Лободи 

Юна активістка зізналася журналістам, що після протесту отримала велику підтримку від українців. Крім того, їй подарували ще кілька творів. Зокрема, свої книжки Дарині надіслали письменники Руслан і Людмила Горові, Андрій КокотюхаВахтанг Кіпіані.

«Дуже цікавою для мене стала книга про Марію Примаченко. Це дуже красиве колекційне видання, яке подарував Олексій Данілов, секретар РНБО. Звичайно, це була несподіванка», – розповіла харків'янка.

Також Вдовенко отримала книгу «Моя УПА» від Любові Загоровської.

Проте Дарина не приховує, що не має достатньо часу на прочитання всіх цих книг. Адже цього літа дівчина вступила до Харківської академії дизайну і мистецтв, вона навчається за спеціальністю «станковий живопис».

Протест Вдовенко проти Лободи у Харкові:

  • Скандальна співачка 25 червня виступила біля зоопарку в Харкові. Але там Лобода зіткнулася зі спротивом юної дівчини – 16-річна Дарина прийшла з плакатом "Харків без Лободи".
  • На це артистка почала публічно принижувати її. Крім того, до дівчини кілька разів підходили охоронці співачки.
  • Українців ця ситуація дуже обурила. Вони почали критикувати Світлану Лободу. Після хвилі хейту співачка виправдалася за свій вчинок та навіть заявила, що пишається Дариною та її позицією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів