Поділитись:

Тарифи на світло: що чекає на українців у жовтні

Неділя, 24 вересня 2023, 06:23
Тарифи на світло: що чекає на українців у жовтні

У зв'язку із опалювальним сезоном деякі українці хвилюються, що вартість деяких комунальних послуг може зрости. Наприклад у червні вже зросла вартість світла, тож виникло питання, чи зміниться щось у жовтні.

Про це розповідає 24 канал. 

Вартість тарифу на електроенергію до кінця 2023 року не зростатиме через дію положення про покладання спецобов'язків на ринку електроенергії (ПСО).

«І ми будемо продовжувати дію ПСО до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється», – повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Також він наголосив, що Україна готова до опалювального сезону з точки зору ресурсів, підготовленості генерації та системи передачі.

Нині тариф на електроенергію становить 2,64 гривні за кіловат-годину​.

Чи будуть нові відключення світла під час опалювального сезону

Експерт у галузі енергетики Геннадій Рябцев розповів, що тих ремонтів, які були проведені в енергетичній системі, було достатньо аби комфортно пережити опалювальний сезон. Навіть якщо цього року будуть відключення світла, то не такі масштабні як минулого року.

Такі стабілізаційні вимкнення світла, як минулого року, у більшості українських областей проводити не будуть. Їх тривалість в опалювальний сезон, за попередніми оцінками, буде меншою.

«Але це не стосується прифронтових територій, де скоріш за все окрім стабілізаційних будуть використовуватися ще й аварійні відключення», – додав він. 

Це пов'язано з тим, що ці області найчастіше обстрілюють не лише дронами і ракетами, а й артилерією тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів