Поділитись:

У Латвії змусять знімати наліпки зі словами «я русский»

Вівторок, 26 вересня 2023, 09:00
У Латвії змусять знімати наліпки зі словами «я русский»

Поліція Латвії попередила, що розміщення на автомобілях провокаційних написів російською мовою на кшталт «Я русский» – є неприпустимим, тому правоохоронці будуть змушувати їх видаляти.

Про це інформує ТСН. 

«З огляду на геополітичну ситуацію зараз, воєнні дії росії проти України, а також загальний контекст, неприпустимі будь-які прославляння військової агресії, зокрема розміщення на транспортних засобах потенційно провокаційних написів російською мовою, таких як "Я русский / Я русская», – повідомляє пресслужба Держполіції.

Поліція вказує, що такі надписи є провокаційними, оскільки можуть вказувати на підтримку російської агресії проти України.

Правоохоронці мають право вимагати негайно видаляти подібні надписи з автомобілів, якою б не була її мотивація.

«При виявленні правопорушення особи можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності у зв'язку з прославлянням військової агресії або воєнних злочинів. Державна поліція також одночасно закликає мешканців повідомляти, якщо виявлено автомобілі з такими написами, зателефонувавши до поліції за номером 110», – заявили у Держполіції.

Подібний флеш-моб почався серед росіян, які проживають у країнах Балтії, минулого тижня. Відео та фото таких автомобілів призводили до перепалок у соціальних мережах. У суботу ввечері був зафіксований перший випадок хуліганських дій з боку людей, які робили подібні наклейки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів