Поділитись:

Їхали на закупівлі: у Польщі в аварії загинула половина багатодітної родини з Волині (фото)

Середа, 27 вересня 2023, 12:49
Їхали на закупівлі: у Польщі в аварії загинула половина багатодітної родини з Волині (фото)

У Польщі у страшній аварії загинули четверо жителів Берестечківської громади Луцького району – батько та троє його синів. Це половина багатодітної родини. Мама загиблих хлопців із двома доньками на той час була в Україні.

Про деталі жахливої аварії пише OBOZREVATEL.

Сім'я поїхала на закупівлю

30 серпня на дорозі у польському Воля-Хойнаті біля Рави Мазовецької сталася страшна аварія: автомобіль BMW, в якому їхали п'ятеро українців, зіткнувся з вантажним бусом Fiat Dukato.

Внаслідок аварії загинули 42-річний голова родини Олександр Фенік, а також його сини: 19-річний Владислав Горват, 16-річний Денис Горват та Дмитро Горват, якому через два місяці мало виповнитися 15 років.

Як розповіла тітка хлопчиків Оксана, того ранку сім'я вирушила на закупівлі. Йшов дощ, мабуть, автомобіль понесло і розвернуло на дорозі, в цей час у нього врізався бус.

«Удар стався з боку водія. На місці загинув Денис. Батька та Владислава забрали до лікарні, вони там померли за кілька годин. А Діма помер у лікарні через три дні», – розповідає Оксана.

Батько дітей Олександр був за кермомБатько дітей Олександр був за кермом
 

У той час, як сталася трагедія, мама хлопчиків із двома доньками перебувала в Україні, вони приїхали оформляти документи. Тут же мешкає ще одна, старша дочка, у якої вже своя сім'я та двоє дітей. Її чоловік зараз служить у ЗСУ.

Брати Дмитро (ліворуч) та Денис (праворуч)Брати Дмитро (ліворуч) та Денис (праворуч)
 

Діти працювали та займалися спортом

Сім'я до Польщі приїхала із села Смолява Волинської області. Батьки там працювали, діти теж працювали, а молодший Дмитро дистанційно навчався у гімназії Смоляви.

Владислав захоплювався автомобілямиВладислав захоплювався автомобілями
 

«Хлопчики працювали на сезонних роботах, збирали яблука, овочі. Від роботи вони ніколи не відмовлялися, самі заробляли на себе, і все купували за свої гроші. Денис ходив до спортзалу. Вони всі були дуже спортивні, вели здоровий спосіб життя. Влад захоплювався автомобілями, він уже заробив у Польщі собі на авто. Хлопці виховані та ввічливі, ніхто про них поганого слова не міг сказати», – згадує про них родичка.

Авто українців зіткнулося з бусомАвто українців зіткнулося з бусом
 

У селі про сім'ю теж відгукуються лише добре.

Попрощалися з батьком та синами 21 вересня 2023 року. Поки мама із доньками будуть в Україні, до Польщі вони зараз не поїдуть.

Як пише польська преса, у бусі перебували двоє людей – водій та пасажир, вони не постраждали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів