Поділитись:

СБУ шукає фейкового очільника Володимирської РДА, який вимагав по 2 500 доларів у бізнесменів

П'ятниця, 29 вересня 2023, 12:26
СБУ шукає фейкового очільника Володимирської РДА, який вимагав по 2 500 доларів у бізнесменів

Після наради з представниками бізнесу у Володимирській РДА до підприємців почали дзвонити шахраї та вимагати грошей від імені очільника адміністрації Юрія Лобача.

Про це у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповів сам керівник установи.

Нагадаємо, що на сайті Володимирської адміністрації повідомили про шахраїв, які намагаються видурити гроші у підприємців, називаючись головою Володимир райдержадміністрації Юрієм Лобачем.

«У нас декілька днів тому була нарада з представниками бізнесу. Я не знаю чи це так співпало, чи хтось володів цією інформацією й отримав телефони практично усіх представників бізнесу і вчора, 28 вересня, почали обдзвонювати їх. Представлялись, що це Юрій Лобач і просили допомогти 100-й бригаді. Шахраї казали, що у воїнів є потреба у бронежилетах і треба десь 2 500 доларів перерахувати на рахунок для потреб батальйону», – каже пан Юрій.

Юрій ЛобачЮрій Лобач

Проте, за словами очільника адміністрації, практично усі представники бізнесу знають його особистий номер, бо спілкувались неодноразово. Тому вони почали передзвонювати, аби пересвідчитися, що це справді був Юрій Лобач.

«Вони знають, що я на посаді близько 2,5 роки й ніколи собі не дозволяв ставити такі завдання у приватному порядку. Якщо є завдання, яке треба виконати спільно з представниками бізнесу, то це відбувається нарада, дається протокольне доручення. Ми ніколи і ні в кого грошей так не просили, тому багатьох це збентежило і стали вони передзвонювати. Дійшли також чутки, що дзвонять і до звичайних підприємців, які працюють у районі», – додає очільник Володимирської РДА.

Щоб упередити злочинні шахрайські дії, пан Юрій написав відповідні заяви до Служби безпеки України та звернувся в Національну поліцію. Також він попередив усіх підприємців про можливі шахрайські оборудки та закликав їх одразу звертатись до правоохоронців.

Наразі, за словами очільника РДА, тривають слідчі дії та з'ясовуються усі обставини.

Нагадаємо: до волинських підприємців знову надходять шахрайські листи та телефонні дзвінки від імені начальника ОВА Юрія Погуляйка з проханням перерахувати кошти для ЗСУ. При отриманні таких звернень підприємцям радять одразу повідомляти про це у правоохоронні органи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів