Поділитись:

Інакше – штраф: водіям нагадують, що прийшов час вмикати фари вдень

Субота, 30 вересня 2023, 15:41
Інакше – штраф: водіям нагадують, що прийшов час вмикати фари вдень

Автомобілістам нагадують, що з 1 жовтня на заміських дорогах необхідно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар.

Про це повідомляє патрульна поліція України.

Обов'язкова до виконання вимогу ПДР – з 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їхньої відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

«Настає період дощів, туманів і снігопадів, через що часто виникає недостатня видимість на дорозі. Саме тому важливо позначати переміщення авто увімкненими ходовими вогнями або денним світлом фар. Так ваш автомобіль буде помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху, а ще це зменшує ризики потрапляння в ДТП», – зазначають патрульні.

Якщо в цей період за межами населених пунктів водій рухається без увімкненого ближнього світла фар чи денних ходових вогнів, патрульні поліцейські мають право скласти протокол (ч. 2 ст. 122 Кодексу України щодо адміністративних правопорушень). За цією статею штраф становить від 425 до 510 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів