Поділитись:

Під автостоянкою виявили гробницю елітного воїна віком понад 1400 років (фото)

Середа, 04 жовтня 2023, 04:14
Під автостоянкою виявили гробницю елітного воїна віком понад 1400 років (фото)

Археологи розкопали могилу елітного солдата на автостоянці.

Про це пише Daily Star, – передає ТСН. 

На пошуки знадобилося 1400 років, але могила легендарного солдата була знайдена у дворі готелю в Ікарузі, Японія. Експерти виявили сліди стародавніх будівель всього за декілька хвилин їзди від об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Під час розкопок було виявлено старі залізні мечі, залишки кераміки й коштовності. Артефакти датовані VI століттям.

Всередині непорушеної давньої гробниці також було виявлено вісім нових кімнат.

Знайдені артефакти пов'язують автостоянку з колишнім місцем традиційних роздумів, де було проведено поховання кофун. Такі поховання розкидані по всій Японії, там поховано приблизно 161 000 осіб.

Під автостоянкою виявили гробницю елітного воїна віком понад 1400 років (фото) 

Стиль поховання кофун зазвичай призначений для воїнів і знаті. Професор археології Наохіро Тошима вважає, що для підтвердження гробниці необхідні додаткові докази.

Випускники Університету Нари розповіли: «Перед розкопками у гробниці було висаджено багато маленьких дерев. Це місце планується перетворити на внутрішній двір готелю, тому мені треба було з'ясувати, чи це давня гробниця, чи ні. Залізні мечі, залізні наконечники стріл, кінська збруя, глиняний посуд і намисто були знайдені всередині».

Тіло в гробниці вже «згнило і зникло», хоча ще є деякі надії на те, як гробницю можна буде використати. Професор Тошима підтвердив, що це могила не самурая.

Вони додали: «Однак виходячи з місця, де був розташований меч, можна зробити висновок, що там було поховано двох людей. Це важлива гробниця, оскільки її було збудовано незалежно, а кам'яна камера велика. Могила місцевої впливової людини».

Гробниця шириною 1,6 метра і метр глибиною жодного разу не була пограбована, хоча були зазначені пошкодження стелі. Це місце було перейменовано на курган-кофун Фунадзука, водночас могила буде «засипана і збережена», а артефакти мають бути «поміщені до місцевого музею».

Під автостоянкою виявили гробницю елітного воїна віком понад 1400 років (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
11 березня 2024
10 січня 2024
25 грудня 2023
08:39
20 листопада 2023
17 жовтня 2023
22 серпня 2023
14 липня 2023
21 травня 2023