Поділитись:

В Україні з’явився перелік виробництв з виготовлення протезів: чому це корисно

Вівторок, 10 жовтня 2023, 05:14
В Україні з’явився перелік виробництв з виготовлення протезів: чому це корисно

На сайті державного Інформаційно-обчислювального центру Міністерства соціальної політики з’явилася інформація про підприємства, які виробляють протези, ортези та ортопедичне взуття.

Про це повідомили у Мінсоцполітики, – передає УП.Життя.

За допомогою дашборду можна дізнатися про розташування підприємств та їхні контактні дані, а також фільтрувати дані за регіоном, районом чи територіальною громадою.

Також доступна інформація про те, наскільки завантажене обране підприємство, його спроможність виготовлення протезів верхніх та нижніх кінцівок.

«Відтепер, обираючи протезне підприємство, будь-хто може онлайн перевірити його завантаженість. Ця інформація дозволить зрозуміти, чи доведеться чекати у черзі на протезування», – зазначила міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

Підприємства, які виробляють протези, також можуть подати свої дані на дашборд, заповнивши форму.

У відомстві наголошують, щоб отримати протез безкоштовно, не потрібно чекати встановлення інвалідності, збирати кошти та їхати за кордон: держава забезпечує протезом кожного, хто його потребує.

«Безоплатно протези можуть отримати не лише військові, а й цивільні громадяни, які постраждали внаслідок воєнних дій. Для військових гранична вартість протеза, яку покриває держава, втричі вища. Максимальна компенсація вартості – 2 млн грн. Ця сума дозволяє гарантувати високу функціональність протеза», – кажуть у міністерстві.

Наразі в Україні працює близько 50 протезно-ортопедичних підприємств, які внесені до Реєстру Держлікслужби як виробники медичних виробів, що відповідають умовам технічних регламентів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
15 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
01 квітня 2024