Поділитись:

Волиняни зібрали понад 4 тонни городини для інфекційної лікарні (фото, відео)

Субота, 14 жовтня 2023, 10:44
Волиняни зібрали понад 4 тонни городини для інфекційної лікарні (фото, відео)

В Угринівській та Городищенській громадах організували благодійний збір городини, домашніх харчів та інших продуктів для пацієнтів Волинської обласної інфекційної лікарні.

Про це розповіла староста Угринівського старостинського округу Любов Турій, – повідомляє Суспільне.

Разом із Михлинським старостинським округом за три дні зібрали більш як чотири тонни продуктів.

Зі слів старости Любові Турій, у селах люди зібрали для допомоги лікарні картоплю, буряки, капусту, моркву та цибулю. В Угринівському окрузі, до якого належать села Угринів і Дубова Корчма, мешкають понад 800 жителів.

Продукти, які зібрали та привезли вантажівкою до інфекційної лікарні в ЛуцькуПродукти, які зібрали та привезли вантажівкою до інфекційної лікарні в Луцьку

«Зібрати ми, напевно, можемо ну 2-2,5 тонни, але ми загрузимо машину і завеземо її на вагу. На даний час зібрали по селі Дубова Корчма, переїхали в село Угринів. Трохи дають картоплю, дають і моркву, і буряки, і капусту – всього дають», – каже Любов Турій.

Любов ТурійЛюбов Турій

Жителька Угринова Наталія Крикота має 40 сотих городу. Цьогоріч, каже, врожай хороший, тому підготувала різні овочі.

«Ми назбирали картоплі, бурячка, моркви, цибульки, капусти. У мене один син воює, дальше другий воював. Ми не шкодуємо. Так само людині якась піддержка», — говорить волинянка.

Наталія КрикотаНаталія Крикота

Для обласної інфекційної лікарні буряки та картоплю підготувала пенсіонерка Неля Тивонюк.

«Треба допомагати, такий час воєнний, що треба всім разом бути. Треба допомагати один одному, бо без того ніяк. Ми раді, що село об’єдналося, село дає все. Будемо везти, будемо допомагати», — каже жінка.

Неля ТивонюкНеля Тивонюк

Продуктами Волинська обласна інфекційна лікарня забезпечена, розповіла меддиректорка Любов Серба, однак така ініціатива дозволить зекономити кошти, які можна використати на інші потреби лікарні.

Любов СербаЛюбов Серба

«Ми завжди раді благодійній допомозі.У нас лікуються інфекційні хворі, які мають свої потреби дієтичні в харчуванні. Це насамперед хворі із захворюваннями кишківника, шлунку, травного тракту, захворюваннями печінки. Кожного дня ми маємо меню, в якому є відповідні страви для відповідних дієтичних столів», – каже Любов Серба.

Меню в інфекційній лікарні на 12 жовтняМеню в інфекційній лікарні на 12 жовтня

Як зазначила староста Угринівського старостинського округу Любов Турій, благодійна акція зі збору овочів та фруктів на Волині триває щорічно. З її слів, минулого року жителі громади збирали харчі для внутрішньо переміщених українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 січня 2024
07 вересня 2023
15 серпня 2023
24 травня 2023
04 листопада 2022
23 серпня 2022
08 вересня 2021
25 травня 2021
02 квітня 2021
11:03
01 квітня 2021
10:40