Поділитись:

Чи буде мобільний зв'язок та інтернет у Луцьку під час блекауту

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 17 жовтня 2023, 10:18
Чи буде мобільний зв'язок та інтернет у Луцьку під час блекауту

Найбільші оператори мобільного зв'язку запевнили, що вжили необхідних заходів, аби під час блекауту у Луцьку були інтернет та мобільний зв'язок.

Про це повідомила заступниця міського голови Ірина Чебелюк під час розширеної наради з міським головою у вівторок, 17 жовтня. 

«Ми провели зустріч із трьома основними операторами – Lifecel, Vodafone та Київстар. Вони підтвердили, що провели ряд підготовчих заходів до настання критичних ситуацій. Вони закупили власні генератори та розробили плани підключення до партнерських генераторів, тобто це можуть бути суб'єкти господарювання різних форм власності. Вони створили запаси пального та ремонтні бригади, які оперативно усуватимуть поломки», – зазначає заступниця. 

За словами представників операторів зв'язку, якщо хтось із них не зможе забезпечити жителів громади зв'язком, тоді будуть вмикати національний роумінг і це дасть змогу відновити мережу. 

У випадку блекауту користувачі будуть забезпечені телефонним зв'язком, але решта функцій, наприклад, інтернет будуть недоступні. Старостинські округи, за словами Ірини Чебелюк, мають трішки складнішу ситуацію, проте базові станції будуть забезпечені живленням і надаватимуть доступ до мережі. 

Нагадаємо: у середу, 18 жовтня, у Луцьку розпочинається опалювальний сезон. Спочатку тепло подадуть у навчальні заклади та лікарні, а згодом і у квартири лучан. Проте ситуація з подачею тепла може бути складною

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів