Поділитись:

Україна веде перемовини з Польщею про відкриття новин пунктів пропуску, на Волині планують теж

Середа, 18 жовтня 2023, 10:36
Україна веде перемовини з Польщею про відкриття новин пунктів пропуску, на Волині планують теж

Україна проводить переговори щодо відкриття чотирьох нових пунктів пропуску (ПП) на кордоні із Польщею. Один з них – на Волині.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач в ексклюзивному інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

За його словами йдеться про відкриття ПП «Адамчуки-Збереже» на Волині, ПП «Млинище - Сліпче», ПП «Варяж-Усьмеж», ПП «Белз-Будинін».

Також очікується відкриття ПП «Нижанковичі-Мальховіце» (Польща), який працює на тимчасовій інфраструктурі виключно для порожніх вантажних транспортних засобів.

«Цей пункт пропуску має бути спільним на польській стороні. Нам обіцяли завершити роботи до кінця поточного року. Офіційне відкриття і запуск для транспорту з вантажами на цьому ПП планувалося з другого кварталу», – сказав заступник міністра.

Крім того, за його словами, Україна порушує з Румунією питання дозволу на проїзд вантажного транспорту через «Красноїльськ - Вікову де Сус», де зараз можуть проїжджати лише порожні вантажні автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024