Поділитись:

Луцькі депутати звернуться до уряду, щоб захистити волонтерів (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 20 жовтня 2023, 19:55
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Депутати Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» спільно з волинськими волонтерами сформували проєкт звернення до Кабінету міністрів України, щоб відтермінувати вступ в дію постанови, яка паралізує роботу волонтерів.

Про це йшлося під час круглого столу, організованого Громадянським Рухом «СВІДОМІ» у п'ятницю, 20 жовтня.

Волонтери різних благодійних фондів висловили свої думки щодо нової постанови, яка набирає чинності з 1 грудня 2023 року і дуже гальмує процес їх діяльності. Учасники заходу спільно обговорили проєкт звернення міської ради до Кабінету міністрів, в якому просять таки відтермінувати вступ в дію цієї постанови та розв'язати усі проблемні питання.

Луцькі депутати звернуться до уряду, щоб захистити волонтерів (фото)

Тож депутати від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій та Михайло Наход врахували усі побажання волонтерського середовища та усі негативні наслідки цієї постанови й пропонуватимуть на розгляд сесії проєкт звернення з такими вимогами до Кабінету міністрів:

  • відтермінувати вступ в дію Постановою КМУ № 953;
  • протягом наступних п'яти місяців провести обговорення можливих змін до цієї постанови в обласних центрах України з залученням волонтерських середовищ
  • розробити різні (спрощені) механізми ввезення, обліку та передачі гуманітарної допомоги для різних видів волонтерських організацій та індивідуальних волонтерів на основі градації по сумах гуманітарної допомоги, яка ввозиться в Україну;
  • створити центри консультування та підтримки волонтерів при органах державної влади в усіх обласних центрах.

Крім того, у проєкті звернення пропонують надіслати це звернення Волинській обласній військовій адміністрації, Волинській обласній раді, усім місцевим радам Волинської області для ознайомлення та підтримки.

Луцькі депутати звернуться до уряду, щоб захистити волонтерів (фото)

Круглий стіл на тему «Нові правила ввезення та передачі гуманітарної допомоги – шлях до знищення волонтерського руху» відбувся у п'ятницю, 20 жовтня. Учасниками були волонтер благодійного фонду «Волинь SOS» Олександр Дудка, волонтерка благодійного фонду «Серце Патріота» Ольга Балицька, волонтер благодійного фонду «Військова пошта» Дмитро Климчук, волонтерка благодійного фонду «Ангар» Ольга Валянік, а також депутатка Луцької міської ради від Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій та депутат від Громадянського Руху «Свідомі» Михайло Наход.

Нагадаємо: бути невидимими для ворожих прицілів - одне із важливих завдань для наших військових. У цій справі їм допомагають спеціальні пончо-тенти. Зразок такого придбали луцькі волонтери ГО «Свідомі» для наших земляків, які зараз несуть службу у підрозділі ССО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024