Поділитись:

Де у Луцьку роздаватимуть воду у випадку тотального блекауту (карта)

Вівторок, 24 жовтня 2023, 14:41
Де у Луцьку роздаватимуть воду у випадку тотального блекауту (карта)

«Луцькводоканал» розробив схему роздачі питної та технічної води на випадок тривалого блекауту.

Про це у вівторок, 24 жовтня, повідомили на сайті Луцької міськради.

«Звісно ж, сподіваємось, що до таких мір вдаватися не доведеться, однак, в часи повномасштабної війни, необхідно підготуватися до надзвичайних ситуацій», –  йдеться у дописі.

На карті нижче вказані точки розливу води у великогабаритну тару, а також у тару обсягом до 5 літрів у різних локаціях Луцька. Лучан просять ознайомитися зі схемою, зберегти зображення і поділитися ним з друзями та близькими.

Роздача води може відбуватися в умовах, коли електроенергія буде відсутня більш як 48 годин. На схемі вказані адреси, зображені місця розливу, в яких лучани зможуть набирати воду.

Де у Луцьку роздаватимуть воду у випадку тотального блекауту (карта)
 

«Луцькводоканал» нагадує правила і рекомендації поведінки в умовах тривалої відсутності електроенергії, водопостачання і водовідведення. Підготуватися до можливих перебоїв з подачею електроенергії, що спричинить зупинку водопостачання і водовідведення, варто вже зараз. Пам’ятайте, що за відсутності електроенергії прийняття стоків і можливість їх перекачування на очисні споруди також зупиниться.

Дії при зникненні водопостачання й електроенергії:

  1. В кожну оселю потрібно придбати питну воду в пляшках з великим терміном зберігання, з розрахунку 6 літрів на особу. Це – запас питної води на 72 години, який варто зробити вже зараз.
  2. Наберіть певний об’єм води для технічних потреб. Це може бути вода з крана, набрана в об’ємну тару.
  3. Запасіться комплектами одноразового посуду, бажано паперового.
  4. Придбайте кілька упаковок вологих серветок.

Що робити, коли пропало світло, а відповідно – і вода?

  • Не панікувати і не обривати телефонні лінії диспетчерів! При аварійних ситуаціях відповідні служби одразу будуть поінформовані і візьмуться за відновлення мереж.
  • Не треба набирати надмірні обсяги води одразу, коли світло пропало, а вода ще є. Набирайте обмежену кількість води за потребою, виключно для базової необхідності.
  • Необхідно раціонально використовувати каналізацію. Користування туалетом має бути груповим – не потрібно спускати воду з бачка щоразу.
  • Для харчування використовувати одноразовий посуд.
  • Для санітарно-гігієнічних потреб використовувати одноразові вологі серветки.

Категорично заборонено викидати в каналізацію вологі серветки, засоби гігієни і одноразовий посуд!

  • Управителям будинків, головам ОСББ необхідно обов’язково подбати про можливість відбору води з підвального приміщення, або з першого поверху, та про її роздачу біля будинку, або біля кожного під’їзду. Для цього необхідно мати шланг, системне кріплення, а також відповідні крани для того, щоб кожен мешканець будинку мав змогу набрати воду.

Що робитиме «Луцькводоканал» у період відсутності електропостачання

Водоканал буде розгортати резервні елементи живлення для того, щоб забезпечити мінімальний тиск в системі водогонів міста.

Залежно від можливого ступеня ураження або ступеня виникнення проблеми у нас є певні можливості підтримувати мінімальні тиски в мережі коштом резервів води. При цьому вода в системі водопостачання буде питною протягом 72 годин.

Одне з головних завдань для населення в непередбачуваних випадках – максимально раціонально використовувати каналізацію.

Лучан закликають подбати про всі перераховані заходи вже зараз. Адже в разі перебоїв з електроенергією не працюватимуть ні магазини, ні банкомати. Тому стратегічні запаси води і інші вказані предмети першої необхідності варто придбати вже, без поспіху і нервів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
20 квітня 2024
12 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024