Поділитись:

Чи можна в Луцьку пити воду з крана

Понеділок, 22 квітня 2024, 15:45
Чи можна в Луцьку пити воду з крана

У сучасному світі все більше людей звертають увагу на якість води, яку вони споживають щодня. Чи можна пити воду з крана в Луцьку і як заощадити на бутельованій воді – це питання, яке цікавить багатьох мешканців міста. 

Про це пише ВСН.

Луцьк відомий високою якістю питної води, яка постачається через міську водоканалізацію. Як розповіла керівник лабораторії «Луцькводоканалу» Алла Сокол, вода з крана в Луцьку проходить обов'язкові лабораторні аналізи та відповідає всім нормам якості, встановленим законодавством. Тому мешканцям міста можна пити воду з крана безперешкодно.

«З тих працівників, які працюють в лабораторії, ніхто не п’є воду із кулерів чи після фільтрів, ми п’ємо воду з крана», - розповіла вона.

Як виявилося, крім лабораторії «Луцькводоканалу», якість водопровідної води перевіряє Волинський обласний лабораторний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ, а також Держпродспоживслужба.

«Якби вода була не якісна, придатна для споживання лише у побутових цілях, то ця інформація була б доступна широкому загалу», – пояснила фахівчиня.

Також вона прокоментувала і те, що чимало лучан для пиття використовують бутельовану воду. З її слів, якби споживачі побачили порівняльний аналіз води з крану і бутельованої, у них би зникли сумніви щодо того, чи використовувати воду з крана для пиття.

Ось декілька переваг споживання води з крана в Луцьку:

  • Економія: Питна вода з крана є набагато дешевшою, ніж бутельована вода. Витрат на пляшки з водою можна уникнути, використовуючи воду з крана.
  • Екологічність: Використання води з крана сприяє зменшенню виробництва пластикових пляшок та зменшенню відходів.
  • Якість: Вода з крана в Луцьку проходить обов'язкові перевірки та відповідає стандартам якості, що гарантує безпеку для здоров'я.
  • Зручність: Не потрібно постійно купувати та переносити важкі пляшки з водою, які займають місце вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
12 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024