Поділитись:

Волинянку за крадіжку сала у День закоханих посадили на п'ять років (відео)

Четвер, 26 жовтня 2023, 20:32
Волинянку за крадіжку сала у День закоханих посадили на п'ять років (відео)

Волинянку за крадіжку сала у День закоханих посадили на п'ять років. Чаркування на автостанції у Ковелі для молодої жінки обернулось проблемою із законом, оскільки у чоловіка, що спав поруч зник пакет із салом, а товариші по чарці вказали правоохоронцям на неї. І хоча вона на випробувальному терміні за крадіжку товарів з супермаркету, проте вирок за крадене сало – приголомшив. 

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Для 27-річної дівчини святкування Дня закоханих на автостанції у Ковелі в сумнівній компанії завершилось плачевно.У вечірній час вона чаркувала у компанії трьох знайомих на лавочці, сиділи, випивали. Згодом кількість вжитого зморило її на сон одразу на лавці, де й відбувалось святкування.

Тим часом на сусідній – мирно дрімав п'яний чоловік, мав при собі торбину з кількома кілограмами сала і спеціями, і навіть не підозрював, що незабаром воно стане речовим доказом у криміналі. Коли прокинувся, то виявив, що сало вкрали – заявив до поліції.

В результаті правоохоронці вийшли на товаришів по чарці ковельчанки. Ті запевнили: їх знайома кілька разів кудись відходила, а згодом повернулась з грошима і пакетом сала, яке вони продали і купили ще пляшку міцного напою.

Для Ковельського суду цих свідчень було достатньо для вироку дівчині.

«Призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі на підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків до покарання призначеного за даним вироком, частково приєднано невідбуту частину покарання за вироку Ковельського міськрайонного суду від 13 червня 2022 року, та остаточно визначено до відбуття покарання у виді до 5 років і 2 місяців позбавлення волі», – зазначив суддя Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.

Його захисниця ковельчанки і оскаржувала в апеляційному суді, наголошуючи, що свідчення людей, які самі мали проблеми із законом і були в той вечір п'яні, не можуть бути допустимими. І, швидше за все, вони свідчили, аби самим уникнути відповідальності.

Прокурор навпаки вважає, що свідчення є належними та допустимими, тим паче, що свідчили чоловіки, з якими обвинувачена перебуває в дружніх відносинах. То ж просив апеляційну скаргу захисника відхилити.

«Троє свідків категорично зазначили, що (вона – ред.) принесла чорний пакет з продуктами харчування. І бачили гаманець в її руках з банківськими картками, з якого, як зазначив один із свідків, дістала 500 гривень», – наголосив прокурор Роман Грицюк.

Сама ж дівчина заперечує будь-які дружні стосунки з цими чоловіками. Просить суд допитати ще одного свідка і відправити її справу на повторний розгляд.

«Я не перебуваю з ними в дружніх відносинах ми просто з ними випивали, бо це було свято – 14 лютого. Прошу, будь ласка, дайте перегляд справи», – каже обвинувачена.

І переконує: вона нічого не крала.

«Ми тоді, да, випивали спиртні напої на автостанції, я тоді була сильно випивша – я заснула на лавочке. Пока я спала, ну... я не знаю, шо вони там робили. А вони всі кажуть, що то я. Я цього не робила», – додала дівчина.

Колегія суддів Волинського апеляційного суду, повернувшись з нарадчої кімнати, таки лишає вирок Ковельського суду без змін. Тобто, за крадене сало найближчі 5 років і 2 місяці життя Анна проведе за ґратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів