Поділитись:

Безпечність та комфорт купання з хімією для басейнів*

Вівторок, 31 жовтня 2023, 20:17
Безпечність та комфорт купання з хімією для басейнів*

Воду в басейні необхідно регулярно знезаражувати. Якщо цього не робити, у чаші басейну заводяться шкідливі організми та пліснява. Для очищення водного середовища басейну використовують хімію для басейну https://aquadoctor.ua/ua/.

Хлор для басейну

Серед дезінфікувальних засобів одними з найефективніших є засоби на основі хлору. Хлор безпечний у використанні, швидко та якісно знезаражує воду, видаляючи всі шкідливі мікроорганізми.

Існує два типи дезінфекції:

  • Шокова, чи ударна
  • Регулярна

Для шокової обробки застосовуються препарати швидкої дії. Такі засоби ефективно очищають сильно забруднену та каламутну воду. Також препарати для ударної дезінфекції застосовують при першому запуску басейну.

Дезінфікувальні засоби для басейну випускаються у трьох видах, це:

  • Рідина для дезінфекції
  • Гранули
  • Таблетки для басейну

Рідкі засоби, гранули та таблетки однаково ефективно знезаражують воду. Вибір форми випуску залежить від ваших особистих уподобань.

Безпечність та комфорт купання з хімією для басейнів*

Гіпохлорит натрію – це рідка речовина, яка є аналогом хлору. Гіпохлорит натрію також ефективно знищує шкідливі організми у водному середовищі, та є ідеальним вибором у разі наявності дозувальної станції. Засоби, що містять гіпохлорит натрію, якісно дезінфікують воду, роблять її чистою та прозорою. 

Для ефективного та довгострокового очищення води ми рекомендуємо застосовувати рідкий дезінфектант AquaDoctor C-15. Засіб використовується для ударної та регулярної дезінфекції приватних басейнів будь-якого типу. AquaDoctor C-15 перешкоджають виникненню вапна на стінах та дні чаші басейну та пригнічує розвиток шкідливої мікрофлори. Після застосування препарату не рекомендується користуватись басейном 12 годин.

Безпечність та комфорт купання з хімією для басейнів*

Коагулянти для басейну

Коагулянти очищають каламутну воду, роблячи її чистою та прозорою. Наприклад, коагулювальний засіб AquaDoctor Superflock освітлює воду, склеюючи частки забруднень. З’єднання утворюються в пластівці та легко видаляються з чаші басейну. Засіб містить сульфат алюмінію, що забезпечує препарату стійкість до температурних змін. Препарат ефективно працює у воді будь-якої жорсткості та застосовується для басейнів будь-якого типу.

Безпечність та комфорт купання з хімією для басейнів*

Навіщо перевіряти рівень pH води в басейні

Рівень pH води має бути в межах 7.2–7.4. Відхилення рівня кислотно-лужного балансу води в той чи інший бік призводить до проблем, як-от:

  • Неефективна робота знезаражувальних засобів та, як наслідок, зайва витрата дезінфектантів.
  • Виникнення корозії на металевих частинах басейну, що спричиняє зламання обладнання для басейну.
  • Поява нальоту на стінах чаші басейну. Це псує зовнішній вигляд басейну та робить воду брудною.

Виникнення алергічних реакцій та подразнення на шкірі. Купатися у такій воді небезпечно для здоров’я людей.

Перевірка та корекція рівня pH води в басейні

  • Для перевірки рівня pH використовуються тестери та реагенти. Виконується забір води до резервуара, куди опускається тестер або реагент. Тестери випускаються в електронній та таблетковій формах. За кольором рідини та значенням у шкалі тестера визначається результат.

  • Препарат для вирівнювання pH води розводиться з рідиною до розчинення, потім рівномірно вводиться в басейн. Якщо кислотно-лужний баланс води завищений, використовується рідкий засіб на основі сірчаної кислоти AquaDoctor pH Minus із розрахунку 10 мл на 1 м³. Для підтримання норми кислотно-лужного балансу води препарат використовують щотижня. Якщо кислотно-лужний баланс води знижений, використовують засіб AquaDoctor pH Plus.

  • Після застосування засобу не можна відвідувати басейн протягом 30 хвилин. Через 12 годин повторно вимірюють рівень pH. Якщо він, як і раніше, завищений, процедуру повторюють.

Дезінфекція води у басейні – важлива процедура, яка має виконуватися регулярно. Підтримуючи чистоту та прозорість води, ви зберігаєте красу басейну та продовжуєте термін його експлуатації.

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 жовтня 2023
02 серпня 2023
29 червня 2023
03 червня 2023
09:12
09 травня 2023
29 березня 2023
14 вересня 2022
21:01
08:30
31 серпня 2022
05 серпня 2022
08:48