Поділитись:

У США помер чоловік, якому пересадили свиняче серце

Четвер, 02 листопада 2023, 03:24
У США помер чоловік, якому пересадили свиняче серце

У США помер чоловік, якому вдруге в історії медицини пересадили серце свині. Це сталося майже через шість тижнів після операції. 

Про це повідомили у Медичному центрі Університету Меріленда, – пише УП.Життя.

58-річному Лоуренсу Фосетту зробили трансплантацію модифікованого свинячого серця 20 вересня. 

У нього була остання стадія серцевої недостатності. Традиційна трансплантація чоловіку була протипоказана через супутні хвороби.

Протягом першого місяця після операції у Фосетта не було жодних ознак відторгнення органу. Він займався фізіотерапією та намагався знову почати ходити. 

Однак за декілька днів до смерті у чоловіка почали з’являтися ознаки відторгнення.

«Він знав, що його час з нами обмежений, і це був його останній шанс зробити щось для інших. Він ніколи не міг уявити, що проживе з цим так довго, та надасть стільки даних для програми ксенотрансплантації (трансплантація від одного виду до іншого – ред.)», – заявила Енн Фосетт, дружина Лоуренса.

Лікарі планують провести ретельний аналіз, щоб визначити фактори, яким треба запобігти під час майбутніх пересадок. 

Останнє бажання містера Фосетта полягало в тому, щоб ми максимально використали цей досвід, аби інші могли мати гарантований шанс отримати нове серце, коли людський орган недоступний», – сказав Бартлі Гріффіт, хірург медичного центру Університету Мериленду. 

Це вже другий випадок ксенотрансплантації у цьому медичному закладі. Вперше модифіковане свиняче серце лікарі пересадили у 2022 році Девіду Беннетту, який прожив два місяці після операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів