Поділитись:

Українці не можуть виїхати за кордон за паспортом у «Дії», – ДПСУ

Середа, 01 листопада 2023, 19:12
Українці не можуть виїхати за кордон за паспортом у «Дії», – ДПСУ

Українці не можуть і не могли перетинати державний кордон за допомогою електронного паспорта в застосунку «Дія».

Про це повідомляють у Держприкордонслужбі. 

«Вкотре відмітимо, згідно із вимогами законодавства, е-паспорт і е-паспорт для виїзду за кордон не є документами, що дають право громадянину України на виїзд з України і в’їзд в Україну. Для перетинання кордону в особи закордонний паспорт має бути наявним фізично. Е-паспорти можуть допомогти прикордонникам здійснити додаткову ідентифікацію особи», – повідомили в ДПСУ.

На уточнююче запитання від Української правди, чи випускають зараз із України її громадян за внутрішнім паспортом (виключно паперовим), речник відомства Андрій Демченко. зазначив, що це можливо в окремих виключних випадках: якщо українці реально рятуються від війни, виїхавши з районів бойових дій, втратили закордонні документи для виїзду, і не мають змоги їх поновити, та за домовленістю з суміжною стороною. Однак він нагадав, що в сусідніх країнах громадяни все одно зіткнуться з потребою наявності паперових документів. Тому краще оформлювати закордонний паспорт ще до перетину кордону.

У ДПСУ зазначають, що водночас при проходженні контролю прикордонники можуть прийняти документи в «Дії», які, наприклад, підтверджують, що особа має інвалідність, або інші, необхідні для пропуску через кордон певних категорій громадян.

Однак, якщо у інспекторів Держприкордонслужби виникнуть сумніви щодо дійсності документів в «Дії» та справжності самого мобільного застосунку, може бути проведена додаткова перевірка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024