Поділитись:

У Луцьку визначать Індекс благополуччя молоді

Четвер, 02 листопада 2023, 10:46
У Луцьку визначать Індекс благополуччя молоді

У 2023 році Луцька міська територіальна громада вдруге вимірюватиме Індекс благополуччя молоді (ІБМ).

Про це повідомляє департамент молоді та спорту міської ради.

У 2020 році Луцька громада вже визначала свій індекс, який становив 0,68 (де 0 – мінімальний показник, а 1 – максимальний).

«Не дивлячись на усі випробування, які наразі проживає весь наш український народ, ми й далі хочемо творити якісну молодіжну політику та допомагати молоді розвиватися. А для того, щоб впроваджувати зміни, необхідно чітко розуміти, на якому етапі ми знаходимося зараз і чого прагнемо досягнути», – йдеться в повідомленні.

Опитування охоплює 49 показників і дає змогу оцінити рівень добробуту молоді у наступних важливих сферах: освіта, здоров’я, економічні можливості, участь у політичному житті, участь у громадському житті, інформаційні та комунікаційні технології, безпека та захищеність.

У Луцькій територіальній громаді опитування триватиме з 01 по 30 листопада 2023 року. Результат буде визначатись також з урахуванням

даних муніципальної статистики.

За допомогою Індексу стане зрозуміло, які саме сфери життєдіяльності та розвитку молоді можна вважати найбільш ефективними, а у яких ми потребуємо якісних змін, впровадження інновацій, посилення взаємодії усіх зацікавлених сторін.

Для того, щоб взяти участь в опитуванні, необхідно:

Запрошують долучитися до опитування молодь від 14 до 35 років.

Довідково:
Індекс благополуччя молоді – багатофакторне оцінювання стану благополуччя молодих людей на муніципальному рівні. Цей індекс дозволяє легко оцінити та відстежити благополуччя молоді у містах та громадах, які долучаються до розгортання платформи. ІБМ розроблений UNFPA, Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine в Україні спільно з фахівцями Інституту демографії й соціальних досліджень ім. В.Птухи НАН України та впроваджується в українських містах з 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів