Поділитись:

Міленіали найбільше готові до чотириденного робочого тижня, – опитування

Середа, 24 квітня 2024, 00:39
Міленіали найбільше готові до чотириденного робочого тижня, – опитування

Міленіали у США готові до чотириденного робочого тижня, з посиланням на результати опитування повідомляє Newsweek.

Про це пише УНН.

Як зазначає видання, пандемія коронавірусу перевернула офісні традиції в усьому світі, зробивши роботу вдома новою нормою, а зустрічі в Zoom - улюбленим способом спілкування з колегами та клієнтами.

«Але міленіали, яких старші часто критикують за працьовитість, прагнуть подальших реформ балансу між роботою та особистим життям, причому нові опитування показують, що це покоління значною мірою виступає за перехід на чотириденний робочий тиждень», – пише видання.

Нещодавнє опитування, проведене Redfield and Wilton Strategies ексклюзивно для Newsweek, показало, що міленіали найбільше підтримують скорочення робочого тижня. Опитування 4000 американських виборців із 6 по 7 квітня показало, що 63 відсотки підтримують перехід на чотириденний робочий тиждень, а 46 відсотків вважають, що це підвищує продуктивність працівників.

Міленіали, як вказано, випередили всі інші вікові групи: майже три чверті (74 відсотки) опитаних бажають скоротити робочий день. З них майже половина (44 відсотки) заявили, що вони рішуче підтримують скорочення робочого тижня, а ще 30 відсотків висловили загальну підтримку цієї ідеї. Лише вісім відсотків міленіалів виступили проти цієї ідеї.

Їхня думка, як повідомляється, далека від погляду найстарших поколінь у віці 59 років і старше, включно з бебі-бумерами та мовчазним поколінням. Загалом 50 відсотків тих, хто народився в 1964 році і раніше, підтримують чотириденний тиждень, причому майже третина заявили, що вони не підтримують і не виступають проти цієї ідеї, тоді як менше чверті (23 відсотки) міленіалів вказали те саме.

Концепція чотириденного робочого тижня проста: співробітники працюють на день менше стандартних п'яти, що становить 32 робочі години замість 40. Працівникам, як і раніше, доводиться виконувати той же обсяг роботи у 80 відсотках випадків, "хоча в багатьох випадках вони все ще забирають додому свій повний пакет компенсацій". Багато великих компаній ввели скорочений тиждень або щотижня, або лише кілька тижнів, включаючи Kickstarter, Bolt та Dolby, пише видання.

У США ідея, зауважує видання, безумовно, набирає обертів. Берні Сандерс, голова комітету Сенату США з охорони здоров'я, освіти, праці та пенсій, наполягає на чотириденному тижні у Конгресі. 

У США, Великій Британії та Європі було проведено кілька випробувань з метою вивчити потенційні переваги більшого часу відпочинку та меншого часу праці. 

Багато компаній, як зазначено, поділилися досвідом і думкою про те, як зробити чотириденний тиждень ефективним. Більшість відзначила, що найкращим результатом переходу є значне поліпшення балансу між роботою та особистим життям, при цьому майже всі повідомили про менше вигорання співробітників та більш високий рівень утримання працівників.

Враховуючи досягнення в галузі технологій, які були частиною робочої революції, що триває, протягом 20-го і 21-го століть, Ліза Кантриман-Кірос, генеральний директор некомерційної організації JVS, заявила, що традиційний 40-годинний робочий тиждень застарів.

"П'ятиденний робочий тиждень було створено в інший час. Він виконав своє завдання, але сьогоднішній світ динамічніший і технологічніший, ніж могли собі уявити наші попередники на робочому місці", - сказала вона Newsweek.

"Після запровадження чотириденного робочого тижня наші результати були неймовірними. Ми виявили, що наші співробітники стали більш продуктивними, повідомляють про кращий баланс між роботою та особистим життям та менше вигоряють. Неймовірно, але наша плинність кадрів скоротилася майже вдвічі", - зазначила вона.

Але, як і решта, такі зміни не застраховані від проблем, зауважує видання. "Залежно від галузі втиснення одного і того ж обсягу роботи в меншу кількість годин може призвести до вигоряння, тому дуже важливо підтримувати більш короткий робочий тиждень за допомогою ефективних робочих процесів та оптимізованих процесів", - сказав Newsweek Нішанк Кханна, співзасновник і генеральний директор Clarify Capital.

У деяких секторах такі радикальні зміни важко здійснити. Генрі Крісс, генеральний директор Центру відновного здоров'я Fraum, сказав, що необхідність у послідовності та гнучкості у надзвичайних ситуаціях робить чотириденний тиждень малоймовірним для медичних працівників.

Хоча 4-денна концепція, як зазначає видання, можливо, не така популярна серед старшого покоління, "молоді люди, що належать до міленіалів та покоління Z, імовірно, зроблять революцію в тому, як ми працюємо, а підприємствам буде запропоновано адаптуватися до потреб працівників" .

Пенні Зенкер, експерт з продуктивності та стратегічний бізнес-тренер, каже, що зростає кількість молодих людей, які ідуть на роботу і які "схильні ставити спосіб життя вище за традиційну зарплату". Вона сказала Newsweek: "Ця зміна поколінь наголошує на важливості для бізнесу адаптуватися до нових переваг та очікувань у сфері роботи, включаючи гнучкість, інтеграцію технологій, узгодження цінностей та більший акцент на способі життя".

«Чотириденний робочий тиждень приваблює молоді таланти, мотивовані найкращим балансом між роботою та особистим життям. У суспільстві цей перехід до більш короткого робочого тижня може призвести до скорочення викидів вуглекислого газу та покращення суспільного добробуту, створюючи хвильовий ефект вигод», - сказала Зенкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів