Поділитись:

На Волині викрили антиукраїнську секту «Благотворче суспільство» (відео)

Четвер, 02 листопада 2023, 14:05
На Волині викрили антиукраїнську секту «Благотворче суспільство» (відео)

На Волині Служба безпеки України провела обшуки в та викрила на антиукраїнській діяльності псевдорелігійнійну секту АллатРа або ж «Благотворче суспільство».

Про це інформують на сторінці відомства у фейсбук.

«Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала міжнародну злочинну організацію АллатРа. У результаті багатоетапної спецоперації у Києві та інших регіонах України заблоковано підривну діяльність понад 20 осередків цього угруповання, які діяли на користь спецслужб рф», – зазначають в СБУ.

Під виглядом «місіонерства» учасники релігійної секти виправдовували збройну агресію рф та публічно просували кремлівську ідею про створення «союзу слов’янських народів» під керівництвом москви.Фігуранти організували чітку ієрархічну структуру та власні «представництва» в кожному обласному центрі нашої держави.

Ці осередки АллатРа масово закликали місцевих жителів приєднуватися до секти та розповсюджувати ідеї кремля. Для пошуку однодумців та поширення проросійських поглядів фігуранти створили власний ютуб-канал, який налічує майже пів мільйона користувачів.

Також організатори АллатРа, додають в СБУ, запустили мережу власних медіа та інтернет-ресурсів, телеграм-каналів та сторінок у соцмережі «ТікТок». Там вони публікували пропагандистські «дописи» та відео, просуваючи прокремлівські наративи через ідеї так званого «благотворчого суспільства».

Серед іншого – вони агітували за те, щоб російські окупанти здійснювали масовані ракетно-бомбові удари по цивільній інфраструктурі українських міст. У ході розслідування отримано неспростовні докази вини керівництва та активних учасників АллатРа.

Нагадаємо, що ще в травні журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» писали, що на вулицях міста та на міському громадському транспорті можна побачити рекламу дивної організації – «Благотворчого суспільства». Вони називають себе борцями за екологію та застерігають людство від неминучої кліматичної кризи. Проте за, здавалось, добрими намірами ховається підтримка путіна та проросійська ідеологія.

Один з представників цієї спільноти зв'язався із редакцією телеканалу «Конкурент TV» та намагався замовити рекламний матеріал. На його прохання відгукнулися, бо хотіли поспілкуватися наживо та дізнатися з перших уст про «суспільство». Чоловік назвався Іллею та на зустріч прийшов не сам, а з колегою Ларисою. Під виглядом розмови про рекламний сюжет вони розповіли, чим займається їх організація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів