Поділитись:

У Луцьку в просторі «Інклюзивного Хабу «Простір дії» вчились танцювати козачок

Четвер, 02 листопада 2023, 15:32
У Луцьку в просторі «Інклюзивного Хабу «Простір дії» вчились танцювати козачок

Громадська організація «Лабораторія змін» реалізовує проєкт «Орф- підхід і традиційна українська музика» за підтримки Фонду «МХП – Громаді» в рамках конкурсу «Час діяти, Україно!».

20-21 жовтня в просторі «Інклюзивного Хабу «Простір дії», що розташований в приміщенні Волинського національного університету імені Лесі Українки, відбувся дводенний танцювальний курс з козачків від US ORCHESTRA (м. Київ).

На курсі учасники дізналися про культуру танцю козачок; вивчили базові кроки й елементи, характерні для козачка; навчилися їх комбінувати та імпровізувати, почуваючись вільно; зрозуміли, як танцювати разом з музикою та навчилися взаємодіяти в парі.

Окрім того учасники мали можливість подивитися унікальні архівні й експедиційні відео, щоб дізнатися більше про традиційні танці.

«Будь-який танець – це не просто кроки, рухи, пересування, трюки. Ключове – це взаємодія з музикою! Відчуття, коли тіло заповнює музику, і навпаки – музика наповнює тіло», – зазначили викладачі курсу, музиканти гурту US ORCHESTRA Ярина Дронь та Андрій Левченко.

 Козачок – це імпровізаційний танець, поширений на всій території України.Чи не єдиний український танець, який можна танцювати як сольно, так і в парі, як хлопцям, так і дівчатам. Це база, з якої ми радимо починати ознайомлення з українськими танцями.

Уже наприкінці першого дня курсу учасники танцювали козачок і жодна відсутність танцювального досвіду не стала на заваді.

Участь у курсі допомогла розкритися кожному учаснику, подивитися на традиційні танці з іншого кута зору, дозволила позбавитись стереотипів та упереджень щодо власних обмежень і дозволити собі вільну імпровізацію. А найголовніше – пробудила інтерес до вивчення та збереження українських традицій.

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
13:00
14 квітня 2024
04 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024