Поділитись:

Ворог використовує хитрощі: волинські сапери-нацгвардійці розповіли про розмінування звільнених міст (відео)

П'ятниця, 03 листопада 2023, 22:38
Ворог використовує хитрощі: волинські сапери-нацгвардійці розповіли про розмінування звільнених міст (відео)

Волинські сапери з Національної гвардії Іван та Віталій брали участь у розмінуванні звільнених українських міст від окупації російськими військами на півдні України.

До Дня інженерних військ, який в Україні відзначають 3 листопада, Суспільне поспілкувалося з нацгвардійцями про їхню професійну діяльність у зоні бойових дій й особливості знешкодження вибухонебезпечних предметів. 

Як розповів військовослужбовець Іван, розміновував території Чорнобаївки, Херсона та Миколаєва. Говорить: російські війська при мінуванні постійно використовують хитрощі, щоб завдати українським захисникам більше поранень.

«Коли ми знімали міну червону MSK 40, вона з однієї сторони стоїть в основному на розтяжці. З однієї сторони вроді все нормально, ударнік, розтяжка, все як має бути. Детонатор електричний стояв на OZM-ці. Коли ми її знімали, добре, що замітили вчасно. Якби перерізали, то спрацювала б сама міна», — каже нацгвардієць.

Нацгвардієць ІванНацгвардієць Іван

Військовий НГУ Віталій – інструктор з інженерної підготовки. З його слів, часто на лінії зіткнення залишаються міни-сюрпризи, які закладають під боєприпаси.

«Зараз на нашому такому невеличкому імпровізованому столі знаходяться міни та боєприпаси, які найчастіше використовуються нами та ворогом.Найчастіше попадають міни ПФМ-1 і ПФМ-1С. Одна із самоліквідацією, а друга – без. Це аналог міни американської зуб дракона», – каже сапер.

Ворог використовує хитрощі: волинські сапери-нацгвардійці розповіли про розмінування звільнених міст (відео)

Віталій зазначає: найвідповідальніше у його роботі – якісно навчити підлеглих, бо від цього залежить їхнє життя. У підготовці, каже сапер, використовують три основні правила: «Не знаєш – не чіпай! А знаєш – тим більше не чіпай! Ну і третє: береженого, Бог береже».

Нацгвардієць ВіталійНацгвардієць Віталій

Зі слів військових Івана та Віталія, залишені російськими військами боєприпаси на українській землі можуть бути небезпечні ще пів століття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів