Поділитись:

Волинянці загрожує до 8 років тюрми, яка закатувала до смерті свою вівчарку

Субота, 04 листопада 2023, 17:35
Волинянці загрожує до 8 років тюрми, яка закатувала до смерті свою вівчарку

Волинянці загрожує до 8 років тюрми, яка у Ковелі закатувала до смерті свою вівчарку. 

Про це 4 листопада повідомив сектор комунікації поліції Волинської області. 

Виклик на лінію 102 надійшов у неділю, 29 жовтня, від небайдужої громадянки, яка помітила, що її сусіди знущаються із німецької вівчарки. Зокрема, у тварини були звʼязані ноги, вона була зачинена на балконі.

На повідомлення відреагував наряд патрульної поліції м. Ковеля. Поліцейські через вікно поспілкувалися з господаркою пса, яка була зачинена у своїй у квартирі на першому поверсі будинку. Жінка розповіла, що зранку цей собака покусав її та чоловіка. На момент приїзду патрульних останній поїхав у медичний заклад для отримання допомоги.

За словами господарки, коли тварина накинулася на чоловіка, була дуже агресивна, тому вона прийняла рішення зв’язати її, щоб надалі, коли інші рідні повернуться додому, відвезти до ветеринара та умертвити медичним шляхом. Патрульні надали роз’яснення заявниці та повідомили, що, якщо ситуація з псом не зміниться, – вона може повторно повідомити про це на лінію 102.

Наступний виклик у поліцію надійшов вже 31 жовтня: телефонувала волонтерка-зоозахисниця. Патрульні, які прибули за адресою, виявили, що собака досі – зв’язаний, і ніяких дій щодо нього власники не вжили, тому на місце викликали слідчо-оперативну групу Ковельського РУП. Собака не був підвішеним, а сидів на балконі.

Поліцейські з небайдужими звільнили пса та відвезли його до медзакладу для надання негайної допомоги. На жаль, тварина наступного дня померла.

За фактом жорстокого поводження з твариною слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу України.

Щодо реагування патрульних на ситуацію – уже ініційовано і буде призначено службове розслідування.

Наразі триває досудове розслідування в цій справі, призначено ряд необхідних експертиз. Вирішуватиметься питання про оголошення підозри жінці. За скоєне їй може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів