Поділитись:

Франція передасть 200 млн євро військової допомоги Україні( фото)

Середа, 08 листопада 2023, 18:07
Франція передасть 200 млн євро військової допомоги Україні( фото)

Уряд Франції анонсував виділення додаткових 200 мільйонів євро для фонду підтримки української армії, з якого фінансуються закупівлі озброєння.

Про це повідомляє видання Franceinfo з посиланням на міністра збройних сил Франції, – пише Мілітарний.

7 листопада Себастьєн Лекорню повідомив, що Франція передасть 200 мільйонів євро до фонду підтримки України.

«Проголосували в комітеті за поправку, що відкриває можливість виділення ще 200 мільйонів євро для фонду підтримки України. Це дасть нам змогу розпочати реалізацію нової стратегії з придбання нової техніки для української армії», – заявив міністр.

Мова йде про спеціальний фонд, що був створений Францією в жовтні 2022 року для фінансування українських військових потреб.

Завдяки йому Україна може закуповувати за кошти фонду озброєння безпосередньо у французьких виробників та працювати з французькою оборонно-промисловою базою.

Франція передасть 200 млн євро військової допомоги Україні( фото) 

Залучення фонду

Відомо, що на початку цього року Україна замовила у французької компанії Thales радіолокаційну станцію виявлення повітряних цілей Ground Master 200 (GM200). Закупівля була профінансована зі спеціального фонду підтримки України.

Ця РЛС здатна працювати як самостійно так і в кооперації із західними системами протиповітряної оборони. Зокрема, РЛС входить до складу ЗРК SAMP/Т, що використовуються українськими Повітряними силами.

Крім того, з початку цього року Україна розпочала закупівлі великих партій корпусів для 155-мм артилерійських боєприпасів у французького заводу Forges de Tarbes.

Франція передасть 200 млн євро військової допомоги Україні( фото) 

13 червня завод Forges de Tarbes отримав замовлення на постачання 60 000 корпусів, призначених для виробництва 155-мм снарядів, які будуть поставлені в 2024 році.

Невідомо чи підуть замовлені частини артилерійських боєприпасів на європейські підприємства для подальшого збирання або ж надійдуть в Україну.

Однак в серпні міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив про намір розгорнути виробництво 155-мм артилерійських снарядів стандарту НАТО до кінця 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів