Поділитись:

Водіння без прав: поліція прокоментувала рішення суду щодо мера Ківерців

Четвер, 09 листопада 2023, 08:22
Водіння без прав: поліція прокоментувала рішення суду щодо мера Ківерців

Суд закрив справу мера Ківерців Олександра Ковальчука щодо водіння без посвідчення у зв’язку з «відсутністю події та складу адміністративних правопорушень». 

Луцьке районне управління поліції опублікувало свою версію подій і показало довідку про час та отримання мером посвідчення водія, через яку, зазначали ЗМІ, суд нібито й закрив справу. 

Водіння без прав: поліція прокоментувала рішення суду щодо мера Ківерців

«У довідці вказано, що на момент вчинення адміністративного правопорушення водій не мав права керування, тобто склад адмінправопорушення, на думку поліцейських, був. Тож поліцейські надали суду повну і всебічну інформацію та жодним чином не приховували її. Так же само, коли інформація про оформлення протоколу на водія 22 серпня набула розголосу, прес-служба поліції всебічно коментувала подію та надавала необхідну інформацію ЗМІ», – наголосили в поліції. 

Нагадаємо, що протокол на Олександра Ковальчука склали 22 серпня. Зазначалось, що він керував автомобілем Renault Koleos, не маючи права керування транспортним засобом. Про порушення мером ПДР заявив громадський активіст Сергій Рижков, який зранку того дня помітив, що мер вийшов з автомобіля біля міськради. Знаючи, що Олександр Ковальчук не мав водійського посвідчення, він звернувся у поліцію. За це порушення міському голові загрожувало 40,8 тис. грн штрафу.

Громадський активіст повідомляв, що Олександр Ковальчук після того, як на нього склали протокол, поїхав у сервісний центр МВС в селі Струмівка. Активіст припускав, що мер здаватиме на права. Це виявилось правдою, бо 22 серпня Олександр Ковальчук таки отримав водійське посвідчення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів