Поділитись:

Угорщина пропонує замість членства в ЄС надати Україні «привілейоване партнерство»

Четвер, 09 листопада 2023, 19:41
Угорщина пропонує замість членства в ЄС надати Україні «привілейоване партнерство»

В уряді Угорщини заявили, що ЄС не має розпочинати переговори про членство з Україною через невиконання нею умов. 

Про це пише«Європейська правда» з посиланням на Telex, який цитує голову адміністрації угорського прем’єр-міністра Гергей Гуйяша.

Він стверджує, що Україна «не відповідає необхідним умовам, вона не відповідала їм до війни і відтоді не наблизилася до них».

«Ми солідарні з Україною, ми завжди засуджували російську агресію і надавали значну фінансову підтримку та гуманітарну допомогу, але це не змінює того факту, що Україна не виконала умови для переговорів з ЄС...чи то обіцянки щодо національностей, чи то Копенгагенські критерії, чи то ситуація з корупцією», – стверджує представник Орбана, якого цитує також Magyar Nemzet.

Також він каже, що в угорському уряді погоджуються із заявою колишнього президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про «тотально корумповану Україну».

«Ми повинні погодитися з попереднім твердженням Юнкера, що Україна абсолютно корумпована та не дозріла до членства в ЄС», – зазначив він.

Гуйяш сказав, що уряд Угорщини запропонував би Україні «привілейоване партнерство» замість членства в ЄС.

Говорячи про допомогу Україні, яка зараз воює проти РФ, представник адміністрації Віктора Орбана сказав, що ЄС потребує нової стратегії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів