Поділитись:

Луцька влада хоче монополізувати ринок зовнішньої реклами у місті (фото)

П'ятниця, 17 листопада 2023, 10:01
Луцька влада хоче монополізувати ринок зовнішньої реклами у місті (фото)

Луцька влада на чолі з Ігорем Поліщуком хоче стати монополістом на ринку зовнішньої реклами у місті.

Про це у своєму телеграм-каналі розповів депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик.

«З одного боку можна усіляко вітати боротьбу міської влади із «рекламним сміттям». Але є одне «але». Велике і жирне. Це мотивація, заради якої відбуваються ці всі процеси. А це - монополізація ринку зовнішньої реклами не лише у Луцьку, а й інших містах Волинської області», – зазначає Андрій Лучик.

Він також додає, що зв'язувався з представником львівської фірми, якій на засіданні виконкому у середу, 15 листопада, теж анулювали дозвіл на встановлення рекламного щита на вулиці Глушець (неподалік Господарського суду). У рекламний борд цього чоловіка влетів автомобіль і, за словами директора, відновлювати конструкцію не вигідно, адже міська влада встановила високі платежі за розміщення білборда.

«Тримаю парі, що коли на ринку зовнішньої реклами залишаться тільки «свої», то ставки з оплати за користування місцем засобів зовнішньої реклами піде різко вниз», – пише депутат.

Зауважимо, що під час останнього засідання виконавчого комітету ухвалили рішення демонтувати 63 засоби зовнішньої реклами. Мова йде як про рекламу на вікнах та фасадах будинків, так і про білборди. Результат постійних примусових демонтажів, за словами Андрія Лучика, веде до монополізації ринку «своїми». Депутат додає, що якщо міська рада хоче боротися із білбордами, то спочатку мала б демонтувати ті, які належать мерії. Адже у комунальній власності й досі перебуває 7 рекламних щитів.

«Високі ставки за користування місцем для носіїв зовнішньої реклами, порівняно з іншими містами, а також примусовий демонтаж рекламних конструкцій у Луцьку - це спроба монополізувати ринок зовнішньої реклами. У підсумку значну частину ринку контролюватимуть «свої» фірми. І ось вам ще один аргумент – Луцька міська рада має своїх 7 двосторонніх бордів у Луцьку. Зараз ними оперує КП «Автопарксервіс». Щоби зробила влада міста, якби справді хотіла позбутися «рекламного сміття»? В першу чергу ліквідувала б свої носії. Але ніт. Стоять з давніх-давен. І всіх це влаштовує», – резюмує Андрій Лучик.

Нагадаємо: у Луцьку таки прибрали МАФ біля житлового комплексу «Егоїст».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів