Поділитись:

Єменські хусити захопили судно в Червоному морі: серед членів екіпажу є українці

Неділя, 19 листопада 2023, 23:19
Єменські хусити захопили судно в Червоному морі: серед членів екіпажу є українці

Підтримувані Іраном єменські хусити захопили вантажне судно Galaxy Leader із міжнародним цивільним екіпажем, в тому числі українським, у Червоному морі.

Про це пише Українська правда.

 Армія оборони Ізраїлю заявила, що захоплення судна є «дуже серйозним інцидентом у світовому масштабі».

У заяві йдеться, що судно прямувало з Туреччини до Індії з міжнародним цивільним екіпажем, і на борту не було жодного ізраїльтянина.

«Це не ізраїльський корабель», – додає ЦАХАЛ.

Судно під прапором Багамських островів зареєстроване на британську компанію, яка частково належить ізраїльському магнату Аврааму Унгару, відомому під ім'ям Рамі. На момент захоплення судно було здано в оренду японській компанії.

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю у своїй заяві зазначив, що британське судно, що експлуатується японською компанією, було "захоплене за примхою Ірану повстанцями-хуситами в Ємені".

У заяві йдеться, що на борту судна перебували 25 членів екіпажу з України, Болгарії, Філіппін і Мексики, але ізраїльтян на судні не було.

«Це ще один акт іранського тероризму, який виражає стрибок вперед в іранській агресії проти громадян вільного світу і створює міжнародні наслідки, коли мова йде про безпеку глобальних судноплавних маршрутів», - йдеться у тексті.

Раніше речник пов'язаного з Іраном військового угруповання "Хуті" Ях'я Сареа заявив, що в неділю угруповання націлиться на всі кораблі, що належать або експлуатуються ізраїльськими компаніями чи несуть ізраїльський прапор.

Речник закликав усі країни відкликати своїх громадян, які працюють у складі екіпажів таких кораблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів